Centralt belägna kontorslokaler med världen runt hörnet

Närheten till Centralstationen och Cityterminalen gör World Trade Center till Stockholms mest centrala kontorshus. Lägg där till service av högsta klass. – Här finns allt och just nu har vi två lediga lokaler med underbar utsikt, säger Marie Eriksson, uthyrare på Newsec Asset Management.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-09-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Just nu finns det två lediga lokaler i World Trade Center Stockholm. En modern kontorslokal om 1 111 kvadratmeter och en mindre kontorslokal om 363 kvadratmeter.
Bild: Henrik Ekberg


World Trade Center Stockholm ägs av Alecta och Newsec Asset Management förvaltar ­lokalerna. Kontorshuset är uppdelat i fyra sektioner som tillsammans rymmer uthyrningsbara kontorsutrymmen om 37 000 kvadratmeter. Drygt 2 000 personer har sin arbetsplats i WTC Stockholm och alla företag har tillgång till den service som har gjort det internationella konceptet vida känt.
WORLD TRADE CENTER

World Trade Center Stockholm invigdes 1989 oh arkitekt var AET (Arken-Erskine-Tengbom). Den uthyrningsbara ytan uppgår till 47 000 kvadratmeter. WTC-Stockholm har 7 000 kvadratmeter takfönster, 26 stycken hissar och 6 rulltrappor. Bland hyresgästerna kan nämnas Sandvik, Munksjö, Stora Enso och Mercuri Urval. World Trade Centers Association (WTCA) grundades 1970 med syftet att främja internationell handel och globalisering. I dag finns det cirka 300 World Trade Centers i världen. I Sveige finns WTC-konceptet i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

– Här finns gemensamma receptioner, gym, restauranger, hotell och en konferensanläggning som omfattar 16 mötesrum i olika storlekar, berättar Marie Eriksson.

World Trade Center erbjuder även bemannade receptioner under kontorstid och i huset finns också ronderande vakter, fastighetstekniker och fastighetsskötare.

Internationell stämning


Vi promenerar runt i de stora öppna ljusgårdarna som förbinder de olika sektorerna. Marie Eriksson berättar att stora företag som Sandvik, SSAB och Stora Enso är hyresgäster i fastigheten och att läget vid huvudstadens kommunikationsnav gör att det blir en internationell stämning i huset. Cityterminalen, med Arlanda Express och flygbussarna, finns i samma byggnad. Från fastigheten når man också fjärr- och pendeltågen samt T-banan vid Centralstationen. Det centrala läget betyder också en absolut närhet till shopping, restauranger samt kultur- och nöjesliv.
Artikelbild

Marie Eriksson, Newsec Asset Management.
Bild: Henrik Ekberg


Flexibla lokaler


Vi tar oss till det sjunde våningsplanet där det nu finns en ledig kontorslokal om 1 111 kvadratmeter. Det är moderna och yteffektiva kontorslokaler med nytt kök. I de i dag tomma utrymmena finns även flera mötes­ytor med ett större konferensrum och en intern reception.

– Lokalerna är flexibla och utformas tillsammans med hyresgästen efter deras behov. Vill man till exempel ha aktivitetsbaserade kontorsytor så ordnar vi det, säger Marie Eriksson som också nämner att ytterligare en lokal nu är ledig i kontorshuset.

– Vi har en modern kontorslokal på 363 kvadratmeter ledig och även där ingår all tänkbar service och inte minst möjligheten att nätverka med de andra företagen här.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration