"Attraktiva och prisvärda alternativ"

Hur ser hyresutvecklingen i Solna/Sundbyberg ut? Ewa-Maria Svensson på Förvaltaren och Therese Tjörneryd på Vasakronan svarar.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Ewa-Maria Svensson, Förvaltaren
Bild: Förvaltaren


Hur ser du på hyresutvecklingen i Sundbyberg?


– Det positiva företagsklimatet och den starka tillväxten kännetecknar Sundbyberg. Hyresutvecklingen följer tillväxten och en ökad efterfrågan på etableringsmöjligheterna i Sundbyberg märks väl. Enligt min bedömning är hyresutvecklingen i Sundbyberg stabil och intresset för kontor och andra etableringsmöjligheter fortsätter att öka starkt i takt med tillväxten.

– Fler och fler visar intresse för att etablera sig i kommunen och det har absolut med tillgängligheten, tillväxten och kollektivtrafiken att göra. Det är en fantastisk tillgång här och något som företagen värderar högt.

Vad tror du nedgrävningen av järnvägen kommer att betyda för Sundbyberg?


– Jag tror att förnyelsen av spårområdet och Sundbybergs torg skapar förutsättningar att förstärka och länka ihop Sundbybergs stadskärna. Sundbyberg har därmed möjlighet att utveckla en tydlig och attraktiv stadskärna.

Hur ser du på er roll i Sundbyberg?


– Förvaltaren är den största fastighetsägaren i Sundbyberg, både när det gäller kommersiella lokaler och bostäder och vi satsar hårt på att utveckla beståndet och samtidigt dra nya aktörer hit och bidra till tillväxten i kommunen.

Vilken är er största lediga lokal?


– Vill man göra ett fynd kan vi erbjuda effektiva lokaler i Hallonbergen som står näst på tur för ett starkt områdesutveckling, cirka 1 300 kvadratmeter kontor står lediga för omgående uthyrning.


Artikelbild

Therese Tjörneryd, Vasakronan
Bild: Vasakronan


Hur ser du på hyresutvecklingen i Solna/Sundbyberg?


– Vi har sett en trend av stigande hyror för bra fastigheter i bra lägen både vad gäller Solna och Sundbyberg. Det finns inga tecken på avmattning just nu. Området har attraherat en mängd olika nya och stora huvudkontor, de drar i sin tur till sig många andra verksamheter till områdena. Både Solna och Sundbyberg är attraktiva och prisvärda alternativ för dem som av olika skäl inte väljer malmarna eller CBD.

Vilka är de främsta fördelarna med att sitta i Solna/Sundbyberg?


– Området har haft en extremt positiv och expansiv utveckling de senaste åren och fortfarande är väldigt mycket positivt på gång, inte minst i Solna Strand och centrala Sundbyberg. Företagsklimatet är väldigt bra i kommunerna och här finns goda möjligheter till både nätverkande och affärer med nya stora aktörer. Dessutom har kollektivtrafiken i området utvecklats rejält.

Snart invigs Mall of Scandinavia, vad tror du det kommer att betyda för Solna?


– Det är redan en snackis som är väldigt bra för Solna och det är klart att när man öppnar så ökar ju utbudet för alla som rör sig i närområdet.

Hur ser du på er roll i Solna och Sundbyberg?


– Vasakronan är en av de viktiga utvecklarna av både Solna och Sundbyberg. Flera av våra stora utvecklingsprojekt de närmaste åren ligger i just Solna och Sundbyberg. Området kommer att se väldigt annorlunda ut om fem–tio år.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration