Attraktiva Solna Business Park blir allt grönare

Solna Business Park är under ständig utveckling. Nyligen invigdes områdets senaste pocket park och till våren öppnar ett cykelcenter i området.
– Under våren flyttar även Swedish Match ut från sina lokaler, då kan vi starta utvecklingen av ett nytt hus, säger Johanna Andersson, uthyrare av Fabeges bestånd i Solna Business Park.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-09-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Nyligen tecknade Evry ett hyreskontrakt om 12 000 kvadratmeter på Englundavägen och SBAB flyttade häromveckan in i sina nya lokaler på Svetsarvägen. Det händer mycket i Fabeges kontorsstadsdel där målsättningen är att anlägga en ny pocket park varje år.
Bild: Henrik Ekberg


Fabege äger totalt tio fastigheter i Solna Business Park. Det stora förvärvet i området gjordes 2006 när Fabege köpte sex fastigheter om sammanlagt 157 000 kvadratmeter av CLS Holdings för närmare 3,6 miljarder kronor. Den senaste investeringen gjordes i slutet av februari när Fabege köpte Fräsaren 9 av Swedish Match – en logistikbyggnad om 10 000 kvadrat­meter.

– De flyttar sista mars, då börjar vi utvecklingen av ett nytt hus om cirka 20 000 kvadratmeter, berättar Johanna Andersson vid Fabeges servicecenter på Englundavägen.

Ständig utveckling


Enligt Johanna Andersson sker det en ständig utveckling av kontorsstadsdelen som gränsar till Sundbyberg och dess kommunikationsnav med T-bana, fjärrtåg, pendeltåg och tvärbana. Ett välkommet tillskott var krögaren Pontus Frithiofs etablering av Pontus in the Park förra året. Restaurangen har plats för 200 gäster och erbjuder allt från affärsluncher och catering till expressluncher. Pontus in the Park har även öppet kvällar och helger.
Artikelbild

Susanna Elvsén är marknadsområdeschef i Solna Business Park och Johanna Andersson är uthyrare av Fabeges bestånd i kontorsstadsdelen.
Bild: Henrik Ekberg


– Det saknades en riktig affärsrestaurang och den här betyder också att det blir livligare på helger och kvällar, säger Susanna Elvsén, marknadsområdeschef för Solna Business Park.

Fabeges målsättning är att anlägga en ny pocket park varje år i Solna Business Park. I anslutning till den nya restaurangen står redan Englundaparken klar och ytterligare en minipark invigdes längs Svetsarvägen i oktober.

– Det är en frukostpark med sol på morgonen. Dessa mindre parker, som är vanliga i till exempel New York, lämpar sig bra här eftersom det är ett kompakt område. Vi behöver skapa andningshål, säger Susanna Elvsén.

Upprustat


Stråket längs Ekenbergsvägen mot Sundbybergs station, förbi Arvid Nordquists ljuvligt doftande kaffetillverkning, har rustats upp i samarbete med de båda kommunerna. Bland annat har gångvägen breddats och försetts med ny belysning.

Nyligen blev det klart att Evry förnyar sitt kontrakt med Fabege i Solna Business Park. IT-bolaget har tecknat ett tolvårigt avtal om 12 000 kvadratmeter i fastigheten Sliparen 2 på Englundavägen. Kontoret kommer att byggas om för att matcha de nya behoven och kraven på ett mer flexibelt arbetssätt.

– Genom det nya avtalet med Fabege får Evry ett nytt och attraktivt huvudkontor i Sverige. Vi kommer att få en modern arbetsplats som stärker vår identitet och våra värderingar. Med ett bra läge och flexibla lösningar kommer vi att attrahera såväl kunder som medarbetare på vår resa att bli Nordens ledande IT-företag, säger Eldar Valde, vp facility management på Evry.
"Det här betyder att det blir livligare på helger och kvällar."

Bra tryck


I dagarna flyttar även SBAB in i sina nya lokaler på Svetsarvägen 24.

– Vi har i dag en vakansgrad på sju procent och det är ett bra tryck på våra lokaler här i Solna, säger ­Johanna Andersson som även nämner att man till ­våren kommer att skapa ett cykelcenter.

– Det är en satsning vi gör tillsammans med gym­kedjan Actic. När den öppnas blir det möjligt att lämna in cykeln för förvaring och för service. Dessutom får man tillgång till gymmet och omklädnings-rummen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration