Fokuserar på utvecklings projekt

Svenska Hus äger, bygger, förvaltar och utvecklar fastigheter. Gärna i områden som vid första anblicken kanske inte verkar så tilltalande. – Vi räds inte utmaningar, ett gott exempel är våra satsningar i Ulvsunda industriområde i Bromma, säger Philip Wallgren, fastighetschef för Svenska Hus Stockholmsbestånd.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

LM Ericssons gamla lokaler på Ranhammarsvägen i Bromma har rustats upp och gjorts till moderna kontorslokaler.
Bild: Svenska Hus


En anledning till att man inte räds dessa utmaningar är, enligt Wallgren, det faktum att Svenska Hus har en tydlig ägarledd organisation, vilket gör det möjligt att jobba långsiktigt och investera i till exempel industriområden. Moderbolaget i koncernen är AB Gullringsbo Egendomar, som är Sveriges största icke börsnoterade eller institutionellt ägda bygg- och fastighetskoncern.

Totalt har Svenska Hus 40 anställda i landet. Huvudkontoret ligger i Göteborg, de övriga kontoren finns i Bromma, Malmö och i Landskrona där bostadsförvaltningen sitter. Fastighetsbeståndet i Stockholmsregionen uppgår till drygt 100 000 kvadratmeter lokalyta, varav cirka 80 000 kvadratmeter omfattar kommersiella lokaler, resterande är bostäder. I Norra Djurgårdsstaden – som hör till ett av Europas större stadsutvecklingsprojekt – har till exempel Svenska Hus uppfört tre bostadshus. De kommersiella fastigheterna återfinns i Bromma, Hammarby Sjöstad, Kista, Sätra, Södertälje samt i Partihallsområdet.

"Erbjuda något annorlunda"


På kontoret i Bromma arbetar åtta personer. Philip Wallgren började som fastighetschef på Svenska Hus i augusti förra året.

– Jag trivs utmärkt. Det är väldigt utvecklingsfokuserat här och organisationen är snabbfotad, vilket till­talar mig. Vi är inte låsta på något sätt utan här finns en entreprenöriell atmosfär som gör att vi har möjligheten att kunna erbjuda något annorlunda, säger han.
Artikelbild

Philip Wallgren är fastighetschef på Svenska Hus i Stockholm.
Bild: Svenska Hus


Som till exempel i Bromma, där man nyligen har rustat upp LM Ericssons gamla instrumentfabrik från tidigt 1940-tal på Ranhammarsvägen. Fastigheten, som rymmer lokalytor om 15 000 kvadratmeter, har byggts om och anpassats till moderna, flexibla kontorslokaler med stora fönster och högt i tak.

– Där kan vi i dag erbjuda lokalytor i två våningsplan på upp till 3 000 kvadratmeter. Tvärbanans hållplats ligger precis bredvid och de stora lederna går precis utanför. Dessutom finns Bromma flygplats på promenadavstånd och intill ligger handelsplatsen Bromma Blocks, säger Philip Wallgren.

Inte långt därifrån har Svenska Hus även rustat upp kontorsfastigheten Motståndet på Ulvsundavägen, där endast 300 kvadratmeter lokalyta återstår att hyra ut. Ytterligare ett utvecklingsprojekt finns på Rökerigatan i Slakthusområdet. Dit flyttade nyligen MVB sitt huvudkontor.

Anpassade lokaler


– Det är ett kontorshus på 4 000 kvadratmeter som vi har byggt till och där vi även har uppdaterat installationerna. Lokalerna anpassas efter hyresgästerna och just nu återstår endast bottenplanet att hyra ut om 900 kvadratmeter. Men där för vi just nu diskussioner med en intressent, berättar Philip Wallgren.

Svenska Hus ambition är att växa i storstadsområdena. Det gäller i synnerhet i Stockholmsregionen.

– Vi letar ständigt efter utvecklingsprojekt, där har vi vårt fokus och vår styrka.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration