6 100 kvadratmeter uthyrt i Aura Building

Nordika hyr ut 4 000 kvadratmeter till seniorboendeaktören Kavat vård i Aura Building.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Nordic PM


För två år sedan inledde Nordika arbetet med att ­ställa om Aura Building – omfattande 14 000 kvadrat­meter – från en kontorsfastighet med en hög vakansgrad till att bli en långsiktigt hållbar fastighet med en stabil ­hyresgäststruktur.

För ett år sedan tecknades det första avtalet i linje med Nordikas strategi med skolaktören Mångården avseende 4 000 kvadratmeter. Nu har Nordika hyrt ut 4 000 kvadratmeter till seniorboendeaktören Kavat vård på ett långt hyres­avtal. Nordika har även tecknat avtal om förhyrning av ytterligare 2 100 kvadratmeter för skoladministration. Nu återstår cirka 2 500 kvadratmeter att hyra ut. Nordika för aktiva diskussioner med aktörer inom samma segment.

– Kavat vård har länge sökt efter större lokaler i syfte att expandera sin persiska verksamhet för äldre. Vi är glada att vi nu kan öppna 54 nya moderna boendeplatser i Akalla, säger Catharina Tavakolinia, vd för Kavat vård.

Inflyttningen beräknas till hösten 2016. Uthyrningarna har genomförts i samarbete med Nordic PM.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration