"Bra service och goda kommunikationer "

Hur ser hyresutvecklingen ut i Kista? Natalia Ben Jemia, uthyrare Klövern och Bo de Besche, affärsområdeschef Stockholm nord på Vasakronan svarar.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-02-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Natalia Ben Jemia, uthyrare, Klövern.
Bild: Klövern


Hur ser du på hyresutvecklingen i Kista?


– Hyresutvecklingen ser vi som positiv, inte bara på nyproduktionsprojekt utan även på förädling av befintliga fastigheter.

Vilka är de viktigaste frågorna för en positiv utveckling i området?


– Förutom satsningen på bostäder i området, som gör Kista till en ännu mer levande stadsdel, är även det fortsatta arbetet kring kommunikationerna i Kista viktigt, till exempel Tvärbanans etablering.

Vilka är de främsta fördelarna med att sitta i Kista?


– Bra kommunikationer med tunnelbana, pendeln, samt bussar. Närhet till E4/E18 och Arlanda. Att kommunikationerna är bra gör avstånden till Stockholms innerstad betydligt kortare än man kan tro.

– Att Stockholms stad även är positiv till den utvecklingen som har varit kommer även fortsättningsvis att bidra till attraktionsläget för många företag som väljer att etablera sig i Kista.

Hur ser du på er roll i Kista?


– Klövern är en stor och aktiv fastighetsägare i Kista sedan 2006. Bara i Kistaområdet äger och förvaltar vi cirka 27 fastigheter om cirka 300 000 kvadratmeter och känner därför att vi har en bra marknadskännedom. Vi ser också positivt på den utvecklingen som har varit under de senaste åren. Vi har spännande projekt på gång som vi ser kommer att bidra vidare till den dynamiska blandningen i Kista.

Artikelbild

Bo de Besche, affärsområdeschef Stockholm nord, Vasakronan
Bild: Vasakronan


Hur ser du på hyresutvecklingen i Kista?


– Jag ser fortsatt positivt på hyresutvecklingen i Kista. Bra produkter i bra lägen har en stigande hyrestrend.

Vilka är de viktigaste frågorna för en positiv utveckling i området?


– Bra kommunikationer, service och gärna mer boende integrerat i området. Allt det jobbar vi hårt med och vi ser en väldigt bra utveckling inom alla dessa tre områden inom de närmaste åren.

Vilka är de främsta fördelarna med att sitta i Kista?


– Här finns en stor entreprenörsanda och ett stort utvecklingstänk bland företag, fastighetsägare, högskola och Stockholms stad. Vi jobbar tillsammans för att skapa ett attraktivt område för både företag och boende. Här finns också mycket bra service och mycket goda kommunikationer.
"Här finns en stor entreprenörsanda och ett stort utvecklingstänk"

Hur ser du på Vasakronans roll i Kista?


– Som stor fastighetsägare och stor fastighetsutvecklare i området har vi givetvis ett stort ansvar för att vara med och driva de frågor som gör Kista ännu mer attraktivt. Just nu driver vi flera stora utvecklingsprojekt i området och vi jobbar kontinuerligt med att förbättra de produkter som vi erbjuder. Vasakronan har i dag några av Kistas finaste och mest effektiva fastigheter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration