Nya möjligheter skapas för Aura Building

En gång i tiden var det Philips huvudkontor. Men tiderna förändras. Nu har en skola verksamhet i Aura Building i norra Kista och planer finns för att även inhysa ett äldreboende. – Vi tittar på hur vi kan utveckla fastigheten, säger Markus Gahnfelt på Nordic PM som sköter uthyrningen av fastigheten.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-02-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Magnus Gahnfelt jobbar på Nordic PM som sköter uthyrningen av Aura Building.
Bild: Nordic PM


Kontorsfastigheten Aura Building på Kottbygatan i Kista byggdes i slutet av 80-talet för att bland annat rymma Philips svenska huvudkontor. Nordika Fastigheter köpte den 13 500 kvadratmeter stora fastigheten 2011 av Diligentia.

Sedan ett par år tillbaka sköter Nordic PM uthyrningsarbetet.

– Det är en stor kontorsbyggnad och det är inte så lätt att hyra ut lokaler i storleken 1 500–2 000 kvadratmeter här i norra Kista. För många företag är det centrala Kista som gäller. Därför har vi tittat på hur vi kan utveckla fastigheten för att hitta nya hyresgäster, berättar Markus Gahnfelt.

Skola och äldreboende


Nyligen flyttade Cordoba International School in i den nordöstra flygeln där man i dag bedriver skolundervisning. Och i den andra flygeln kan det snart bli äldre­boende. Just nu pågår detaljplanearbetet för att möjliggöra en sådan verksamhet och diskussioner förs med en intressent, enligt Gahnfelt.

I den mellersta ­delen, som är själva huvudbyggnaden, är tanken att fortsätta med uthyrning av kontorslokaler.

– Där har vi kontorsytor på 200 kvadratmeter och uppåt och det är storlekar som är mer attraktiva här, säger han.

Konferenser och events


Artikelbild

I Aura Building finns det bland annat pool, gymnastikhall och ett nyrenoverat gym. Allt tillgängligt för hyresgästerna.
Bild: Nordic PM


Den V-formade byggnaden har en öppen entréhall med vinterträdgård; ett utrymme som lämpar sig väl för utställningar och events. Det finns flera konferensrum i huset och längst upp i Top Floor finns en mötesanläggning med takterrass.

Fastigheten rymmer även restaurang och butik och för den träningsintresserade finns det ett nyrenoverat gym, en pool och till och med en mindre gymnastikhall. Allt tillgängligt för hyresgästerna. I Aura Building finns det dessutom möjligheter till ytterligare expansion. Detta genom en befintlig byggrätt om 15 000 kvadratmeter mellan kontorsbyggnaden och Hanstavägen.

– Läget här i norra Kista är egentligen idealiskt om man ser till hyresnivån, det obegränsade antalet parkeringsplatser och det faktum att det endast ligger ett par hållplatser från Kista Centrum, konstaterar Markus Gahnfelt.

Anpassar lokalerna


I området verkar många företag inom elektronik, data och telekom. Bland annat har Microsoft sitt Sverigekontor precis bredvid Aura Building. I dag hyr bland andra Lin Education, Cargotec och European Aeronautical Group lokaler i kontorsfastigheten.

– Det finns i dag en hel del vakanta ytor i fastigheten och för nya hyresgäster anpassar vi lokalerna helt efter deras verksamhet, säger Markus Gahnfelt.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration