Hotspots öppna atmosfär inbjuder till kontakt

Amplify Digital lockades av den kreativa mixen i Nod redan innan byggnaden stod klar. Nu hyr de ett större kontorsutrymme i Nods kontorshotell Hotspots. – Vi vill ligga i framkant och det gör vi här i Nod, säger Jonatan Danneman, vd och produktionsansvarig för det nystartade företaget.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-02-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Amplify Digital hyr ett eget kontorsutrymme i Nods kontorshotell Hotspots. Jonatan Danneman är vd på det nystartade företaget. "Även om vi sitter avskilt här så har vi ett gott utbyte med de andra i Hotspots", säger han.
Bild: Henrik Ekberg


Det snöar ymnigt utanför de stora fönstren som sträcker sig från golv till tak i Amplify Digitals kontor. Den gnistrande snön liksom bäddar in byggnaden vars portar slogs upp för första gången i höstas. Atrium Ljungbergs Nod har den senaste tiden varit den mest omtalade kontorsbyggnaden i Kista. Här huserar i dag bland andra Stockholms universitets Institution för data- och systemvetenskap, den kommunala gymnasieskolan SSIS, forskningsinstitutet Egovlab samt en rad företag som verkar inom IT-branschen. Däribland Amplify Digital som håller till på andra våningen i Nods så kallade Hotspots – ett öppet kontorshotell som främjar entreprenörskap och samarbete.

– Så fort vi läste om projektet Nod blev vi intresserade av sammanhanget. Just att finnas där universitetet möter forskningen och näringslivet, berättar Jonatan Danneman som i grunden är systemvetare och har studerat på Stockholms universitet i Kista.

Tar helhetsgrepp


Amplify Digital arbetar med digital kommunikation. Men genom att gå in tidigt i processen och grundligt undersöka vad kunden vill ha, så skiljer man sig åt från många andra liknande företag.

– Man kan säga att vi går in ett steg tidigare. I stället för att enbart skapa en webbsida eller en digital annonsering så frågar vi vad kunden vill uppnå och så tar vi fram olika förslag. Vi tar mer ett helhetsgrepp, förklarar Jonatan Danneman.
Artikelbild

Kontorshotellet i Nod skiljer sig åt från traditionella kontorshotell genom sina öppna ytor som inbjuder till möten.
Bild: Henrik Ekberg


Företaget har fem anställda med titlar som strateg, utvecklare, designer och marknadsförare. Amplify Digital hyr ett eget kontorsutrymme i Hotspots där man har tecknat ett längre kontrakt än vad som är vanligt om man endast hyr en kontorsplats. Kontoret mäter 68 kvadratmeter och de anställda har gott om utrymme. På väggen i det ljusa rummet sitter en tv och framför den står en soffgrupp. En heltäckningsmatta täcker golvet och i ett av hörnen finns ett inglasat rum för samtal och möten.

– Vi var snabba på det här kontorsutrymmet. Men även om vi sitter avskilda här så har vi ett gott utbyte med de andra i Hotspots. Än så länge är detta väldigt nytt, men jag tycker visionen bakom Nod håller på att slå igenom. Sammansättningen av hyresgäster skapar en bra dynamik.
Den öppna atmosfären inbjuder till att ta kontakt.

Skapar synergieffekter


Amplify Digital samarbetar med Stockholms universitet och har kunder som Kista Science City samt Bönor och Blad. Jonatan Danneman konstaterar att allt fler hittar till Hotspots på Borgarfjordsgatan och att Nod har mycket att erbjuda sina hyresgäster.

– Det arrangeras mycket bra evenemang här. Och vill man själv arrangera något så finns det bra möjligheter. Det är sådant som skapar synergieffekter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration