Dags att sluta drömma om arkitektritade kontor

Att få sitta i ett arkitektritat kontor är få förunnat. Men med Architection ökar möjligheterna avsevärt.
– Architection förverkligar många företags drömmar om ett arkitektritat kontor, säger Lars Svanström, affärsområdeschef och projektledare på Senab Interior.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-02-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Senab Interior


Senab Interior har tillsammans med några av landets ledande arkitektbyråer tagit fram fyra arkitektritade inredningspaket. Architection vänder sig främst till mindre och medelstora företag med höga krav på inredning och kontorsmiljö. De fyra inredningskoncepten presenterades i januari i Senab Interiors lokaler på Regeringsgatan i Stockholm.

– Vi har länge sett att det finns ett glapp i branschen. Nu fyller vi den luckan med ett helt nytt koncept där företag kan få en färdig och genomtänkt arbetsmiljö skapad av välkända inredningsarkitekter – utan att det kostar något extra, berättade Lars Svanström vid lanseringen.

Genomtänkta koncept


I framtagandet av Architection har Senab hämtat inspiration från bland annat småhusbranschen, där det är vanligare att arkitekter kontrakteras för att rita färdiga hus med genomtänkta koncept. De fyra arkitektbyråerna som Senab har valt att samarbete med är Studio Stockholm, Tengbom, TEA och Front. Alla har de tagit fram var sitt inredningskoncept med olika namn och karaktär.

– Det svåra med uppdraget var att inte ha någon specifik beställare som vi brukar ha, sade Cecilia Andreasson på TEA.

Förenkla vardagen


Artikelbild

Senab Interior har samarbetat med fyra arkitektbyråer vid utvecklingen av Architection. Studio Stockholms REM är en drömsk kollektiondär det mjuka och feminina träder fram. Fronts Årstiderna är gjord i syfte att skapa stämningar och variation. TEA har tagit fram konceptet Easy som förenklar vardagen på kontoret och Tengboms New traditions förenklar gamla hantverksmetoder med modern formgivning och den senaste tekniken.
Bild: Senab Interior


Hon har tillsammans med kollegan Camilla Engberg utvecklat konceptet Easy som syftar till att förenkla vardagen på kontoret, bland annat genom smarta produkter. Formgivarna Anna Lindgren, Charlotte von der Lancken och Sofia Lagerkvist på Front har arbetat med årstiderna för att skapa stämningar och få variation i arbetsmiljön. I entrén hälsas man till exempel välkommen av höstens alla färger och i konferensrummet råder vinter där armaturerna återger den kalla årstidens skönhet. Tengbom har förenat gamla hantverksmetoder med modern formgivning och den senaste tekniken.

– Konceptet är hämtat från den svenska naturen; den skånska myllan, Smålands täta barrskogar, Alvarets hedmark på Öland och så vidare, berättade Kristina Jonasson som tillsammans med Annika Grottell står bakom Tengboms koncept New traditions.

Studio Stockholms REM är en drömsk kollektion där det mjuka och feminina träder fram till förmån för de ­senaste årens trendiga hårda material.

– Jag tror vi arrangerade fyra work-shops innan vi bestämde oss för denna kollektion, berättade Marco Checchi som skapat REM tillsammans med Boel Allende och Marie Gade-Lundlie.

Allt ingår


I de olika kontorskoncepten ingår allt som behövs för att inreda ett kontor, såväl arbetsplatser och kök som konferensrum och reception. Som företag kan man ­välja att köpa ett helt koncept eller enbart en del av det.

– Senabs mission har alltid varit att utveckla branschen. Med Architection tror jag att vi kommer att hitta en hel del nya kunder, sade Lars Svanström.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration