Södra Nyhamnen växer med Foajén

Efter Glasvasen påbörjar Jernhusen nu nästa kontorssatsning i centrala Malmö. Foajén, som blir Breeam Outstanding-certifierad, får kontorsytor om 8 500 kvadratmeter och byggs endast några längdhopp från Malmö Centralstation.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-03-23 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Foajén. Jernhusens kontorsfastighet blir Breeam Outstanding-certifierad och kommer att rymma 8 500 kvadratmeter kontorsytor.
Bild: Jernhusen


Jernhusen fortsätter sin satsning på Södra Nyhamnen i centrala Malmö. Hyresgästerna har börjat flytta in i kontorshuset Glasvasen och den sista april är huset fullt. Men byggkranarna försvinner inte från området, för under våren påbörjas byggnationen av Foajén, som även kommer att rymma bostäder.

De sammanlänkande huskropparna byggs i olika nivåer och den högsta, som får 16 våningar, kommer att rymma bostäder från våning fem och uppåt. Resterande ytor kommer att utgöras av kontorsytor med plats för 800 arbetsplatser samt 1 400 kvadratmeter handelsytor i bottenplan.

– Unikt med det här kontorshuset blir de stora våningsplanen om 2 000 kvadratmeter, vilket gör det möjligt för större företag att samla hela sin verksamhet i Foajén. Att jämföra med Glasvasens våningsplan om högst 1 400 kvadratmeter, säger Maria Öijer, ut­hyrare på Jernhusen.
Artikelbild

Maria Öijer
Bild: Jernhusen


Mellan högdelarna i Foajén kommer en takpark att anläggas som blir tillgänglig för alla hyresgäster. Här kan man ta en promenad, eller slå sig ner i en av sittgrupperna och spana ut över Malmö från en ny vinkel. De företag som hyr de översta penthouse-liknande kontoren får egna takterrasser. I källaren byggs även en "sportdepå" – en trygg och torr cykelparkering för alla cykelpendlare, med duschar och omklädningsrum i direkt anslutning.

Unikt läge


Något annat unikt är förstås läget, mitt i myllret vid Centralstationen och Citytunneln, med Malmö Live, Högskolan och Stortorget på promenadavstånd.

– Det är ett område som lever 24 timmar om dygnet och detta skapar trygghet och närhet till all tänkbar service. Företag i dag sätter ett stort värde i att kunna erbjuda sina anställda en enkel vardag, säger Maria Öijer, som tror att kontorsytorna kan vara av intresse för större, etablerade företag som värnar om sitt varumärke.

– Jag tror företag som advokatbyråer, revisorer, konsulter, rådgivningsföretag och spelföretag kan lockas av Foajén. Det är 40 meter till Malmö Centralstation och Citytunneln som tar dig till Kastrup, vilket gör det perfekt att till exempel arrangera regionmöten här.
Artikelbild


Bild: Jernhusen


Flera intressenter


Enligt Maria Öijer har man påbörjat uthyrningsarbetet och för nu diskussioner med flera intressenter, men ännu är inget kontrakt skrivet. Kontorsutrymmena kommer att anpassas efter hyresgästernas önskemål, oavsett om man väljer aktivitetsbaserat eller mer traditionella cellkontor. Namnet Foajén anspelar på husets utmärka läge mitt i centrala Malmö. Mitt i Foajén, från garaget och upp till taket, blir det spontana mötesplatser med vardagsrumskänsla som ger utrymme för nätverkande mellan hyresgästerna.

– Planen är att sätta spaden i jorden under våren och de första hyresgästerna ska kunna flytta in hösten 2018.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration