"Volito är en fantastiskt bra arbetsgivare"

Den mest kända fastigheten är Centralposthuset och det är också i Nyhamnen i centrala Malmö som många av Volitos fastigheter är belägna. – Utvecklingen av Nyhamnen ser vi fram emot med stor spänning, säger förvaltningschef Christel Fryklund.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-03-22 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Volito


Volito Fastigheter grundades 1997 och i dag är man tolv personer på kontoret på Skeppsbron i Malmö. Christel Fryklund började som förvaltare på företaget 2005 och är sedan 2011 förvaltningschef.

– Jag trivs mycket bra. Volito är en fantastiskt bra arbetsgivare. Jag har även haft turen att ha fått mycket trevliga kollegor. Dessutom har vi roliga och intressanta fastigheter att jobba med, säger Christel Fryklund.

Volito äger, förvaltar och utvecklar fastigheter, som till största delen rymmer kontor, men i beståndet finns även lager, butiker, hotell, restaurang och en liten andel bostäder. Totalt äger Volito 25 fastigheter och lokalytan uppgår till 107 000 kvadratmeter. Merparten återfinns i centrala Malmö, men även i Bulltofta, Fosie, Limhamn och Sege.
Artikelbild

Christel Fryklund, förvaltningschef på Volito.
Bild: Volito


– Tillsammans med Peab har vi också ett antal fastigheter i centrala Bara. Total yta här är cirka 13 000 kvadratmeter och utgörs av hyreslägenheter – varav en del är trygghetsbostäder – en sporthall, ett bibliotek samt en centrumbyggnad.

Vilken är er mest kända fastighet?

– Det är det gamla fina Centralposthuset, precis norr om Centralstationen. Denna fastighet är över 100 år gammal, och under de senaste åren har vi renoverat och byggt till den. I dag inrymmer den toppmoderna kontorslokaler och en charmig restaurang i den gamla kassahallen. Huset, som är byggnadsminnemärkt, ritades av Ferdinand Boberg och byggdes ursprungligen till Posten som tidigare satt i hela huset.

Vilka är era största hyresgäster?

– Våra största hyresgäster är Svenskt ­Näringsliv, Cowi, Advokatbyrån Vinge, Perstorp, Danske Bank och Net­onnet.

Hur skulle du beskriva er som hyresvärd?

– Vi är en liten organisation och beslutsvägarna är korta, vilket är en fördel för våra befintliga och blivande hyresgäster. Vi är också mycket måna om den personliga kontakten med våra hyresgäster. Till exempel sker felanmälan via mail eller telefon direkt till våra förvaltare eller fastighetstekniker och går inte via någon anonym felanmälansadress.

– Eftersom vi är en långsiktig ägare av fastigheterna ser vi till att underhåll och ombyggnader som görs i våra fastigheter görs på ett långsiktigt bra sätt, både vad det gäller materialval och inomhusklimat.

Har ni något utvecklingsprojekt på gång?

– Förutom i Bara har vi en ständigt pågående process att hyresgästanpassa våra befintliga lokaler i Malmö. Just nu bygger vi bland annat om Posthuset. Nio av våra fastigheter ligger i Nyhamnen som är nästa stora utvecklingsområde i Malmö stad efter Västra Hamnen och Hyllie. Nyhamnen ligger precis norr om Centralstationen och Malmö stad har precis skickat ut ett samrådsförslag för översiktsplan för Nyhamnen. Enligt Malmö stad så är "Nyhamnen är ett av södra Sveriges mest tillgängliga och centralt belägna område och kommer spela en viktig regional roll." Utvecklingen av detta område ser vi fram emot med stor spänning. Området skall byggas ut med bostäder, kontor, skolor och så vidare.

Hur ser ni på framtiden?

– I dagsläget är vi inriktade på att i första hand växa i Malmö, förutom projektet i Bara.

Har ni några lediga lokaler?

– Nära Centralstationen har vi lediga kontorslokaler. Fördelen med att sitta i detta område är naturligtvis det korta gångavståndet till Centralstationen, men även närheten till cityservicen. Även längs gågatan har vi lediga kontor, till exempel nära Triangeln. I Bulltofta och Limhamn har vi lediga kontor, där är fördelen att det lätt går att ta sig ut på Inre Ringvägen och att det finns gott om parkeringsplatser. I Sege och Fosie har vi lediga lagerlokaler.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration