Kista One renoverad och klar

Förra året tog Kungsleden över kontorshuset Kista One, som rymmer kontorsytor om drygt 37 000 kvadratmeter och är Kungsledens största fastighet i Kista. – Intresset är stort och nu återstår endast 5 500 kvadratmeter att hyra ut, säger Diana Eriksson, marknadsområdeschef på Kungsleden.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-03-17 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Renoverat. Kungsleden köpte Kista One i slutet av 2014. Renoveringsarbetet påbörjades redan när Areim ägde fastig- heten, i dag är i stort sett alla ytor klara i huset som rymmer kontorsytor om 37 000 kvadratmeter.
Bild: Kungsleden


Kista One var en av de fastigheter som ingick i den stora Kistaportfölj som Kungs­leden köpte av Areim i slutet av 2014. I våras tillträdde Kungsleden fastigheten som är belägen ­precis intill Kista Galleria, längs Kistagången.

– När vi tog över i mars 2015 var den färdig­renoverad. I fastigheten fanns fortfarande vakanta lokaler som råytor med stora möjligheter till individuella anpassningar efter önskemål, vilket gav oss möjlighet att erbjuda unika lösningar för vissa kunder. Nu är de stora dragen i renoveringen helt klara. Det vi ser över nu är det första intrycket som vi vill att besökare och hyresgäster ska få av fastigheten. Vi tar fram en tydlig och enhetlig skyltning, inbjudande entréer samt skapar trevliga och välkomnande allmänna utrymmen. Allt för att hyresgästerna ska trivas och känna en stolthet i att sitta i våra fastigheter, berättar Diana Eriksson.

Producerar kyla och värme


I samband med renoveringen installerades en geo­energianläggning som gör att både värme och kyla produceras lokalt. Vidare har fönstren bytts ut, fasaden har fått en ny färg, de tekniska installationerna för kyla, värme och ventilation har uppgraderats, ytskikten har moderniserats och så vidare.
Artikelbild

Diana Eriksson är marknadsområdeschef på Kungsleden.
Bild: Kungsleden


– I samband med renoveringen blev även fastigheten Leed Gold-certifierad. Inom fastigheten har även utrymmen skapats för en gemensam reception med konferensrum samt cykelrum och omklädningsrum med dusch, vilket ger de anställda hos våra hyresgäster möjligheten att välja alternativa sätt att ta sig till och från jobbet, säger Diana Eriksson.

Totalt är drygt 31 000 kvadratmeter uthyrt i fastigheten och de största hyresgästerna är i dag Tele 2, Enea och Aco Hud. I april öppnar även Regus sitt tionde kontorshotell i Stockholmsregionen och det första i Kista. 1 500 kvadratmeter lokalyta på plan två förvandlas till ett 60-tal kontorsrum, businesslounge och mötes­rum i låghusdelen vid Kistagången.

– Intresset är stort, det märker vi från alla förfrågningar vi får från företag som vill hyra kontorsutrymmen i Kista. I synnerhet är det många från IT- och telekombranschen som vill sitta här, säger Patrik Ölvebäck, vd för Regus Sverige och fortsätter:

– Dels handlar det om mindre företag, men också större internationella bolag som vill lära känna den svenska marknaden och börja med en mindre verksamhet i Kista.
Artikelbild

Kontor. Drygt 31 000 kvadratmeter kontorsyta är redan uthyrd i Kista One, 5 500 kvadratmeter är i dag vakanta.
Bild: Kungsleden


Bra kommunikationer


Återstår att hyra ut i Kista One gör 5 500 kvadratmeter kontorsyta samt en del lagerytor. Enligt Diana Eriksson har Kista One en stor fördel i att ligga bredvid ett kommunikationsnav.

– Tunnelbana och bussar finns i absolut närhet, liksom Kista Galleria med alla butiker och restauranger. En hög servicenivå samt den goda tillgängligheten med kollektivtrafik och bil är ofta viktiga aspekter när företag letar lokaler. Kista One uppfyller alla dessa önske­mål.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration