Torrskodd till resten av världen i No 18

Stockholms Centralstation får ett nytt kontorshotell med mötesplatser och lounge. Nyligen tecknade No 18 Office & Lounge ett avtal med Jernhusen om ett helt våningsplan i stationsbyggnaden.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-03-18 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Centralstation. No 18 Office & Lounge hyr ett helt våningsplan om 2 400 kvadrat- meter i stationsbyggnaden.
Bild: Jernhusen


No 18 Office & Lounge finns i dag redan vid Stureplan och expanderar nu verksamheten till Centralstationen, där företag kan hyra ett skrivbord, eget kontorsrum eller en hel avdelning.

No 18 kommer att fylla ett helt våningsplan om 2 400 kvadratmeter med plats för 250 personer. I april ska kontors­hotellet stå helt klart, avtalet med Jernhusen löper på sju år.
Artikelbild

Michel Gordin är vd för No 18 Office & Lounge.


– Här finns plats för enmansföretag, mindre och medelstora företag samt möjlighet att bara vara medlem utan arbetsplats, till exempel för de som reser till Stockholm och behöver en central plats för möten eller en stunds arbete, berättar Michel Gordin, vd för No 18 Office & Lounge.

Kontorsytorna i stationsbyggnaden har nyligen renoverats och stora delar av originalet från 1872 har behållits och återskapats med salar där det är högt i tak och tidstypiska detaljer.

– Vi vill skapa kontorsmiljöer med trivsam hemmakänsla för både små och stora företag, vilket vi uppnår med den speciella och unika atmosfären som Stockholms Centralstation erbjuder. Närheten till Arlanda Express, tåg och kollektivtrafiken är viktigt för våra kunder och med vårt läge på Centralstationen kan vi erbjuda Stockholms mest centrala mötesplatser. Vi lovar att skapa en lounge utöver det vanliga, säger Michel Gordin.

Vilka hyresgäster tänker ni er?

– I dag har vi en blandning av olika branscher i No 18 Stureplan. Det är en mix av entreprenörer, företagare och förnyare. Våra hyresgäster får en diskret känsla av att tillhöra ett sammanhang som passar deras villkor, säger han och fortsätter:
Artikelbild

Lounger. No 18 Office & Lounge får kontorsplatser och tre huvudlounger där hyres- gäster och medlemmar kan mötas och knyta kontakter.
Bild: Jernhusen


– Vi kommer att anpassa oss efter kundens behov, där de även får ta del av våra förmåner med väl inredda lounger. De nyttjas till att ta en kaffepaus, läsa en tidning, träffa andra medlemmar och ibland även för informella möten.

Enligt Gordin kommer det att bli tre huvudlounger, varav en blir en dubbellounge med baryta.

Är det fullt uthyrt vid ert kontorshotell på Birger Jarlsgatan?

– Vi försöker alltid lämna ett fåtal rum lediga så det finns möjligheter för medlemmar att byta kontor när de växer och behöver byta. Dessutom är det alltid kul att svara ja, när man får frågan om det finns lediga rum när nya medlemmar kontaktar oss för intresse.

Enligt Kristina Holmqvist, marknadsansvarig på Jernhusen, blir No 18 ett bra tillskott till Stockholms Centralstation.

– Med kontorshotell, mötesplatser och lounge på Centralstationen bidrar No 18 till ökat kollektivt resande och att stationen blir en attraktiv mötesplats. Med arbetsplatser på Centralstationen går det att åka torrskodd till resten av världen, säger Kristina Holmqvist, marknadsansvarig på Jernhusen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration