Klövern sätter strålkastarna på hyresgästerna

Klöverns motto är att var dag underlätta kundens vardag. Ett arbete som intensifierades i och med rekryteringen av nya uthyrningschefen för Region Stockholm, Louise Isgren. – Jag har i princip alltid jobbat i kundgränssnittet så förhoppningen är att jag ska förstärka den delen ytterligare på Klövern, säger hon.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-03-16 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Tele 2. Under hösten flyttar Tele 2 in i sina nya lokaler på Torshamnsgata.
Bild: Klövern


Louise Isgren kom till Klövern i höstas från en tjänst som associate director på JLL. Uppdraget på den nya arbetsplatsen är att leda uthyrnings­teamet i Stockholm och bidra till att Klövern blir mer synliga och framgångsrika i uthyrningsarbetet.

– Jag trivdes jättebra med mitt jobb som hyresgästrådgivare, men jag blev helt enkelt ­sugen på att prova något nytt. Att få arbeta på ett fastig­hetsbolag och utifrån ett "eget" fastighetsbestånd och alla strategiska frågor som kommer med det, kändes som ett helt perfekt steg för mig. Och jag trivs väldigt bra här, konstaterar hon.

Familjär känsla


Klövern förvärvade sina första fastigheter 2002 för 1,3 miljarder kronor. I dag äger bolaget drygt 400 fastig­heter runt om i landet och värdet uppgår till 32,8 miljarder kronor (Q3 2015). Beståndet i Region Stockholm – som även inkluderar Uppsala – värderas till 15,8 miljarder kronor (Q3 2015), det vill säga nästan halva bolagets totala fastighetsvärde. Stockholmsbeståndet består till största delen av kontor.

– Det är imponerande att se hur bolaget har vuxit sedan 2002. Trots att Klövern i dag har drygt 200 medarbetare så har man lyckats behålla den familjära känslan i bolaget, vilket jag tror även avspeglar sig på ett positivt sätt i våra kontakter med befintliga och potentiella hyresgäster, säger Louise Isgren.

I Region Stockholm har Klövern egna kontor i Kista, Täby, Globen och Uppsala. Närvaro finns även ute vid fastigheterna via driftkontoren. Den egna personalen, som är fysiskt närvarande, är en garanti för snabb service, långsiktiga relationer med hyresgästerna och bra marknadskännedom.

Mötesplats med hög puls


Under våren flyttar personalen på Kista-kontoret i Victoria Tower till den egenägda fastigheten Time Building, ett par hundra meter ner på Kistagången. Till Time Building följer även personalen vid Täby-kontoret. Kontorshuset, som ursprungligen byggdes åt Åhléns och stod klart 1982, har totalrenoverats och kommer att bli en mötesplats med hög puls som ska vara tillgänglig för alla besökare i Kista. Bottenvåningen består av en lounge, gemensam reception, service-center, restaurang, café, konferensutrymmen och kontorshotell. Under våren kommer huset att fyllas med nya hyresgäster, vilket alltså även inkluderar ett 30-tal Klövernmedarbetare.
Artikelbild

Louise Isgren är ny uthyrningschef för Klöverns Stockholmsregion.
Bild: Klövern


– Vi flyttar in i nyrenoverade aktivitetsbaserade ­lokaler, jag tycker att det är en självklarhet att vi som hyres­värd ska ligga i framkant gällande vår lokal­utformning, så att vi förstår de frågor och funderingar som våra hyresgäster står inför. Kontoret kommer även att användas som showroom vid visningar, berättar Louise Isgren.

Hur skulle du beskriva Klövern som hyresvärd?

– Klövern är en trygg och närvarande hyresvärd. Därtill så finns det en entreprenöriell stämning i bolaget som jag inbillar mig är ganska unik för ett fastighetsbolag, och som jag tror innebär att vi är duktiga på att vara lösningsorienterade i våra kontakter med hyresgästerna.

Till hösten blir en fastighet om cirka 40 000 kvadratmeter vakant på Torshamnsgatan.

– Huset byggdes för endast 15 år sedan så det är ett relativt modernt kontorshus med fina attribut som hög takhöjd, härliga ljusgårdar och takterrass. Planen är att omvandla fastigheten till ett multitenant-hus och att skräddarsy ytorna efter framtida hyresgästers behov och önskemål. Vi jobbar för fullt tillsammans med en arkitektfirma för att ta fram marknadsföringsmaterial, det kommer att bli fina och faktiskt lite spektakulära lokaler. Håll ögonen öppna, vi kommer att lansera marknadsföringsmaterialet under kvartal ett, tipsar Louise Isgren.

Under hösten kommer även Tele 2 att flytta in i sina nya lokaler på Torshamnsgatan 19. Totalt rymmer det nybyggda huset 27 000 kvadratmeter och Tele 2 lägger beslag på 20 000 kvadratmeter.

– Vi har tecknat avtal med en restauratör på entré­planet i den vakanta delen och just nu pågår byggnation av ett visningskontor på plan fem, detta är vår premiumfastighet så ytorna är något utöver det vanliga. Det är cirka 5 000 kvadratmeter lokalyta som är vakanta och lokalerna går att dela av ner till cirka 400 kvadratmeter.

Ser ljust på framtiden


Sedan årsskiftet ingår Klövern i Stockholmsbörsens Large cap-segment, där nordiska bolag med ett börsvärde på över en miljard euro handlas. Något som är glädjande nyheter, enligt Louise Isgren som ser ljust på framtiden.

– Stockholmsregionen är landets mest expansiva del och vi är ett expansivt fastighetsbolag, så jag tror att det finns goda möjligheter för att vi kommer att växa ytterligare i regionen. Var det ett lagom politiskt korrekt svar? skrattar Louise och meddelar att hon måste hasta vidare till ett kundmöte.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration