Sveareal söker kontakt med hyresgästerna

Sveareal är en kontaktsökande hyresvärd med kontor i de tre storstäderna. En långsiktig ägare med korta beslutsvägar. – Det uppskattas av våra kunder, säger Peter Olsson, marknadsområdeschef på Sveareal.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-08-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Sveareal


Sveareal äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för kontor, lager och logistik på tillväxtorter och i logistikcentrum. Bolaget har huvudkontor i Göte­borg och regionkontor i Stockholm och Malmö. Peter Olsson har arbetat på bolaget sedan 2008, de senaste två åren som marknadsområdeschef på kontoret på Kosterö­gatan i Malmö där totalt sex personer arbetar.

– Det bästa med Sveareal är att vi är en långsiktig ägare och det får vi ofta höra från våra kunder. Vi har korta beslutsvägar eftersom vi både äger och förvaltar våra fastigheter. Kunden skall aldrig behöva vänta, ­menar han.

I Öresund har Sveareal fastigheter i Helsingborg, Landskrona, Lund och Malmö och beståndet är upp­delat på 85 000 kvadratmeter lager, 41 000 kvadrat­meter kontor, 37 000 kvadratmeter industri och verksamhetslokaler om 8 000 kvadratmeter. Sveareal ökade förra året sitt marknadsvärde rejält när man köpte en rad fastigheter i Stockholmsområdet. Bolagets fastighetsvärde uppgår i dag till närmare sju miljarder kronor.

Hur arbetar ni med hyresgästerna?


Artikelbild

Peter Olsson, marknads­områdeschef för Öresund på Sveareal.
Bild: Sveareal


– Vi arbetar proaktivt med våra kunder för att kunna följa de förändringar som våra kunder efterfrågar. Det innebär att vi är en kontaktsökande hyresvärd.

Samtidigt tar bolaget aktivt ansvar för miljöfrågor. Enbart under oktober månad Green Building-certifierades de tre fastigheterna Sämjan 2 och Speditionen 1 i Malmö samt Kavalleristen 11 i Helsingborg. Med dessa har Sveareal nu certifierat närmare 13 procent av sin fastighetsportfölj.

– Det är utmanande att hela tiden hitta nya utvecklingspotentialer som energieffektiviserar våra fastigheter. Vi utvecklar kontinuerligt energibesparande åtgärder i fastigheterna samtidigt som vi märker att miljöcertifieringarna har ett allt större värde för våra hyresgäster, säger Henrik Rönndahl, miljöansvarig på Sveareal.

Har ni några utvecklingsprojekt på gång just nu?


– Vi arbetar för närvarande med en ny detaljplan i ­Limhamns Sjöstad som sannolikt kommer att vinna laga kraft under andra kvartalet av 2015.

– Detaljplanen kommer att göra det möjligt att bygga äldreboende och bostäder om totalt 9 500 kvadratmeter BTA.

Hur ser ni på framtiden i Öresund?


– Vi ser positivt på regionen som helhet med flera högskolor och en stabil befolkningstillväxt. Det banar ­vägen för goda framtidsutsikter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration