Nytt handelsområde med moderna koncept

McDonalds med mer än bara hamburgare – och Statoil med mer än bara drivmedel.Nu i dagarna öppnar det nya handelsområdet vid Onsalamotet.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-04-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

För ett och ett halvt år sedan köpte Aranäs marken av kommunen, och nu öppnar de första aktörerna. Så här ska det se ut när området är färdigt.
Bild: White


Onsalamotet har utvecklats snabbast av de 15 verksamhetsområden för utveckling som Kungsbacka kommun för ett par år sedan plockade fram.

Både McDonalds och Statoil kommer att öppna med sina senaste koncept.

– Både Statoil och McDonalds satsar på att bredda sig, det handlar inte bara om att äta och tanka längre. Både Statoil och McDonalds satsar på wifi, man ska kunna sitta ner och jobba samtidigt som man äter eller tar en fika. Statoil kommer att ha uppemot 50 sittplatser för folk som vill fika, äta lunch och surfa på internet, berättar Jonas Håkansson, vd på Aranäs som äger och utvecklar handelsplatsen.

Gått ganska fort


Aranäs köpte marken av kommunen för ett och ett halvt år sedan, och trots att detaljplanen överklagades, har det hela gått ganska fort.

– Det beror både på gynnsamma väderförhållanden i vintras och på att det handlar om Statoil och McDonalds. De är alltid väl förberedda med produkthandlingar och liknande och de som bygger åt dem har vanan inne, de har gjort det förut.

Tanka med gas


Artikelbild

Aranäs vd Jonas Håkansson har ingen brådska med att göra klart med en sista aktör vid motet. "Men det är väl troligt att det kommer att handla om mat", säger han.
Bild: Nicklas Tollesson


Ytterligare två aktörer är klara för Onsalamotet – Laxbutiken, som i dag finns i Ljungskile och Falkenberg – öppnar om ungefär ett år en filial på cirka 170 kvadratmeter, och dessutom kommer här att finnas en anläggning för fordonsgas.

– Det ingick i affären med kommunen att det skulle finnas möjlighet att tanka med gas.

Både Statoil och McDonalds är sedan tidigare hyresgäster hos Aranäs och lämnar lokaler vid och i Kungsmässan.

– Det här började med att kommunen ville flytta ut bensinstationen, och den tunga trafiken den medför, från centrala Kungsbacka och ut till motorvägen. Efter ett antal kreativa diskussioner kunde vi förvärva marken och utveckla det här området. Så Statoil försvinner från Kungsmässan och får ett mycket bättre läge. Också McDonalds försvinner från Kungsmässan, och ersätts av Pasta Panini, berättar Jonas Håkansson.

I nuläget har Aranäs en byggrätt kvar vid Onsalamotet.

– Vi har ingen brådska med den, vi vill ta det lugnt och vänta in rätt aktör. Vi vet inte än vilken sorts aktör det kommer att bli, men det är väl troligt att det kommer att handla om mat.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration