Bygger nytt i Borgås

Nu bygger Söfast ut Borgås Företagspark med 2 300 kvadratmeter kombilokaler. – Vi tror på Kungsbacka, det här är ett bra läge i Kungsbacka och det är stor efterfrågan på kombilokaler hos små och medelstora företag, säger Söfasts vd Fredrik Söderberg.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-04-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Det första huset i Borgås Företagspark byggdes 2005. Nu håller Söfast på och uppför en liknande byggnad intill. Huset kommer att bestå av kombilokaler om mellan 250 och 400 kvadratmeter.
Bild: Ellsinger Arkitektkontor


Familjeföretaget Söfast drivs av Fredrik Söderberg och hans far Peter. År 2005 byggde bolaget den första delen av Borgås Företagspark (tidigare Borgen Företagspark) på Arendalsvägen, och nu är man i full gång med att bygga etapp två.

När Lokalnytt hälsar på i slutet av mars håller man på att gjuta bottenplattan, och första inflyttning är planerad till 1 oktober.

Det nya huset byggs enligt samma princip som det första; det handlar om kombilokaler, kontor i två plan och ett höglager/produktionslokal.

– Lokalerna i det nya huset blir lite större. Vi märker att hyresgästerna har en tendens att växa ur lokalerna i det gamla huset, säger Fredrik Söderberg.

Kombilokaler är populära


Artikelbild

Peter och Fredrik Söderberg på Söfast bygger just nu ut Borgås Företagspark. Det nya huset blir 2 300 kvadratmeter stort.
Bild: Nicklas Tollesson


Huset kommer att bestå av sju lokaler av varierande storlekar, mellan 250 och 400 kvadratmeter.

– Kombilokaler är populära. Många småföretag behöver lokaler med både kontor och lager eller produktionslokal. Vi har också en hyresgäst som använder den ytan som utställningslokal. En annan fördel är flexibiliteten, det går lätt att slå ihop två skepp och göra en större lokal.

Sex av de sju lokalerna är redan uthyrda. Mayday Aid, som säljer hjälpmedel för funktionshindrade barn, som nu sitter i det gamla huset, behöver större lokaler och flyttar några meter till det nya huset.

Ljusteknikföretaget Xenonkungen som arbetar med led- och xenonljus har tecknat avtal om två skepp i det nya huset, sammanlagt 700 kvadratmeter.

Också Ninolab, som arbetar med laboratiorieutrustning, har tecknat avtal om två skepp, cirka 700 kvadratmeter.

– Vi räknar med att ha klara hyresgäster senast till inflyttningen i höst. Det är ett bra läge infrastrukturmässigt. Nära till E 6 och bara 600 meter till Hede pendeltågstation, som dessutom snart ska byggas om och förbättras.

– Vi tror mycket på Kungsbacka, det är en expansiv stad som växer med 1 000 invånare varje år. Något annat vi märker är att många söker sig hit med tanke på de kommande trängselavgifterna i Göteborg.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration