Vi är proaktiva och tänker nytt

Att vara hyresgäst hos Atrium Ljungberg innebär mycket mer än att bara hyra en lokal. Det menar uthyraren Veronica Göransson.
– Vi skapar helhetsmiljöer med stor vikt på fina kontor, spännande hus och levande mötesplatser, säger hon.

Skriven av Therese Aronsson 2012-04-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Atrium Ljungberg/Erik LefvanderI höstas korades den första vinnaren i Lokalnytts tävling Sveriges Snyggaste Kontor. Utmärkelsen gick till spelföretaget Dice, som sitter i Atrium Ljungbergs fastighet Glashuset vid Slussen.

– Det var jätteroligt. Det är ett kvitto på att vi tillhandahåller bra lokaler, och med de rätta kunderna blir det Sveriges snyggaste kontor. Självklart är det mycket Dices förtjänst, men utan bra samverkan mellan fastighetsägaren och duktiga arkitekter är det svårt att lyckas själv, säger Veronica Göransson, som arbetar med etablering och uthyrning av kontor.

Hon förklarar att Atrium Ljungberg skapar helhetsmiljöer där olika verksamheter kombineras för att få levande mötesplatser. Till detta läggs även attraktiva byggnader, som har bra lokaler och hög standard, för att kunna locka attraktiva och långsiktiga hyresgäster.

Förstår vikten av omgivningen


– Att vara hyresgäst hos oss innebär mycket mer än att bara hyra en lokal. Vi förstår vikten av omgivningen och är mycket måna om att utveckla våra hus till något spännande. Utmärkande för våra kontorshus är att de ofta har en industrikänsla som vi i många fall har moderniserat med mycket glas. I kombination med en väl tilltagen takhöjd ger det ljusa och luftiga kontor och skapar en trendig industrikänsla. Vi satsar på material av hög kvalitet för att fastigheterna ska bli moderna och hållbara. Det ger våra hyresgäster lite extra.

Atrium Ljungbergs nuvarande form skapades 2006 när kontorsinriktade Ljungberggruppen slogs samman med Atrium Fastigheter, som främst hade fokus på handel. I dag har de därför två affärsområden som de är stora på; kontor och handel.

– Vi har lokalkontor med egen förvaltningspersonal i alla områden vi är stora i, vilket gör att vi kan arbeta nära kunden. Vår långsiktighet gör att hyresgästerna kan lita på oss, att vi kommer fortsätta vara fastighetsägare under deras hyresperiod.

Vilka är era grundvärderingar?


– Långsiktighet, samverkan, pålitlighet och innovativt tänkande. Vi är proaktiva och tänker nytt, vi tar ett steg längre i ett tidigt skede. Ofta föreslår vi något innan kunden själv har tänkt på det. Vår helhetsmiljö Sickla Affärskvarter och verksamhetshuset Nod i Kista är bra exempel på det. Vi ställer alltid upp för våra hyresgäster och håller det vi har kommit överens om.

Vilken är er styrka som hyresvärd?


– Vi hjälper till att utveckla våra hyresgästers kontor, både vid inflyttning och under kontraktstiden. Det är viktigt att hyresgästen trivs. När det har gått några år ger vi gärna förslag på förbättringar som vi skulle kunna göra. Vi vill att våra hyresgäster ska få något tillbaka när de förlänger eller tecknar långa hyreskontrakt hos oss, säger Veronica Göransson och fortsätter:

– En annan styrka är att vi gör affärer i utvecklingsområden där andra inte alltid ser potentialen. Vi skapar levande mötesplatser och helhetsmiljöer med en kombination av handel, kontor, service, kultur och lärande. Vi har märkt att våra kunder gillar områden som vi utvecklar minst lika mycket som lokalerna de hyr, vilket gör att de blir långsiktiga kunder till oss.
Artikelbild

Ett område där Atrium Ljungberg satsar mycket är Sickla, som de ser som ett viktigt utvecklingsområde. Där har de en av Stockholms största handelsplatser, Sickla Köpkvarter, och utvecklar nu Sickla Affärskvarter, där de totalrenoverar en kontorsfastighet och bygger tre nya Breeam-certifierade kontorsfastigheter. I de nya kontoren har de tecknat kontrakt med Atlas Copco, Intrum Justitia och Akzo Nobel.

Kontorsfastigheten som byggs om byggs på med tre glasvåningar, varifrån man har utsikt över Södermalm, Hammarby Sjöstad och Nacka. Hissarna i glas byggs utanpå byggnaden för att tillföra husen en extra upplevelse.

– Det är ett exempel på vad vi tycker är ett attraktivt hus. Vi sparar mycket av de gamla kvaliteterna och moderniserar huset med väl genomtänkta materialval som passar husets stil. I fastigheten som är 5 000 kvadratmeter stor ska det skapas en mix av företag. Storleken på kontoren är antingen 200, 300 eller 500 kvadratmeter.

I Kista utvecklar de första etappen av Nod, som ska bli en öppen, dynamisk och kreativ mötesplats som speglar Kista Science City och knyter ihop akademi, forskning, samhälle och näringsliv. På entréplanet kommer det att finnas en publik yta där företag i Kista kan visa den senaste tekniken inom ICT.

– Det blir en häftig mötesplats om cirka 15 000 kvadratmeter. Omkring hälften av ytorna är fortfarande lediga, säger Veronica Göransson.

Vilken är er bästa lediga lokal just nu?


– Luftverkstaden i Sickla. Det är en industrifastighet på cirka 6 000 kvadratmeter med 4,5 meter i takhöjd. De två översta våningarna är i glas, vilket ger ljusa kontor, och det finns två fantastiska terrasser med fin utsikt. Jag tror att dagsljus och utsikt är jätteviktigt för att trivas. Det skapar också ett visst intryck för kunder som kommer på besök.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration