Rusta bygger central lager på Malmölandet

Rusta bygger ett nytt centrallager, omfattande 60 000 kvadratmeter, på Malmölandet i Norrköping.

Skriven av Nicklas Tollesson 2013-11-11 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Bygger nytt. Rusta, med vd Göran Westerberg, bygger centrallager på Malmölandet.
Bild: Rusta


Byggstart för det nya lagret beräknas ske till våren. Rusta avvecklar därmed successivt lagren i Landsbro och Nässjö.

Rustas syfte är att bygga och driftsäkra framtida logistikstruktur i Norden. Bedömningen är att det kommer ske en fördubbling av försäljningsvolymen, i och med expansionen av varuhusbeståndet i Sverige och till följd av nyetablering i Norge på varu­hussidan.

– Närheten till Norrköpings Hamn har varit en viktig faktor i valet av etableringsort, då en stor del av Rustas intransporter består av containertrafik. Närheten till Mälar­dalen och Stockholm, där vi har tyngdpunkten i varuhusnätet, har även varit en viktig aspekt i beslutet. Vi ser därigenom klara fördelar ur både miljöperspektiv och kostnadseffektivitet. Valet har varit tufft, framförallt då vi haft ett mycket gott samarbete både med kommun och personal. En lagerflytt till Norrköping överensstämmer dock bättre med Rustas utveckling, expansion och tillväxt, nu och i framtiden, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration