Flytten gav Scanditoy en egen identitet

I maj flyttade leksaksföretaget Scanditoy till nya lokaler i Västra Hamnen. – Det känns bra att vara en del av den här nya delen av Malmö, säger marknadschef Marie Schelin.

Skriven av Sofia Grymer 2013-12-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Ljusa lokaler. De öppna och ljusa lokalerna består av en kontorsdel där personalen sitter vid skrivbord och jobbar, en del med mötesrum i olika storlekar och den största delen som är ett showroom där leksakerna visas upp för återförsäljare av Scanditoys leksaker.
Bild: Sofia Grymer


När leksaksdistributören Scanditoy letade nya lokaler i Malmö var närheten till Centralstationen en viktig faktor.

– Scanditoy har sina rötter i Osby och det är många som pendlar hit varje dag, berättar Marie Schelin, marknadschef på Scanditoy.

Scanditoy startades på 60-talet och är en del av Brio-koncernen. I dag är man drygt 60 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret ligger i Malmö och lagerdistributionen sker från Osby i norra Skåne.

Känns som ett lyft


– Vi levererar och distribuerar leksaker till butiker runt om i Norden, säger Marie Schelin.

Innan flytten låg kontoret i lokaler på Nordenskiöldsgatan i Malmö. Nu har Scanditoy flyttat in på Jungmansgatan ute i Västra Hamnen och de nya lokalerna känns som ett lyft säger Marie Schelin.

– Det var viktigt att lokalerna låg i bara ett plan, att de var lätta att ta sig till och naturligtvis att de hade en bra hyra.

De öppna och ljusa lokalerna består av en kontorsdel där personalen sitter vid skrivbord och jobbar, en del med mötesrum i olika storlekar och den största delen som är ett showroom där leksakerna visas upp för återförsäljare av Scanditoys leksaker.

Liknar en riktig butik


– Våra kunder gillar de nya lokalerna och tycker att vårt nya showroom liknar en riktig butik. De gamla lokalerna var uppdelade på två plan vilket gjorde att det var tjorvigt för kunderna och det blev ett väldigt spring mellan de olika våningsplanen.
Artikelbild

Socialt ansvar. Scanditoys målsättning är att bidra till en hållbar utveckling genom att måna om barn och tillhandahålla säkra leksaker och spel som har tillverkats på ett ansvarsfullt sätt.
Bild: Scanditoy


Flytten har också inneburit att företaget fått en egen identitet förklarar Marie. Tidigare delade man lokaler med flera företag inom Brio-koncernen och Scanditoy blev då bara ett företag i mängden. Att man nu sitter på olika adresser har stärkt identiteten hos de olika bolagen.

Att ligga i Västra Hamnen var inget självändamål för Scanditoy, men de trivs väldigt bra.

Tar powerwalk på lunchen


– Västra Hamnen är ett område som växer och börjar komma till liv. Det känns bra att vara en del av den här nya delen av Malmö. Det är dessutom lätt att ta sig hit utan att behöva tråckla sig in i city. Och på sommarhalvåret är det en härlig atmosfär här.

Marie Schelin berättar att många i personalen tar en powerwalk på lunchen eller tar med sig lunchlådan ut. Men hon hoppas också på att det blir fler restauranger i området framöver.

– Visst hade det varit bekvämt att sitta närmare Centralen och det restaurangutbud och butiker som finns där, men jag är övertygad om att det om några år kommer att finnas ett betydligt större utbud även här i Västra Hamnen.

Vad händer härnäst för Scanditoy?

– Vi har precis haft en omorganisation och samtidigt har vi fått en ny vd, Jörgen Bergqvist. Han kommer närmast från Lego i Sverige och har lång erfarenhet från branschen. Med ny input och många idéer kommer han tillsammans med personalen ta Scanditoy in i framtiden. Vi verkar på en föränderlig marknad där det gäller att hänga med och följa trenderna. Scanditoy tror på 2014 och att det blir ett riktigt spännande år!


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration