Handelsbanken till Triangeln i Malmö

Handelsbanken flyttar i september 2014 in på 551 kvadratmeter i det nya kontors- och handelshuset Triangeln i centrala Malmö.

Skriven av Sofia Grymer 2013-11-25 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Septemberflytt. Handelsbanken flyttar in i det nya kontors- och handelshuset Triangeln i centrala Malmö i september.
Bild: NCC


NCC sålde både kontors- och handelsdelen i Triangeln tidigare i år till Vasakronan som tillträder i slutet av fjärde kvartalet 2013. I fastigheten finns redan Sydsvenskan som flyttade in i sina nya lokaler under oktober. Nu återstår endast 820 kvadratmeter kontors­yta att hyra ut av totalt 4 600 kvadrat­meter.

– Det är roligt att Handelsbanken med så starkt varu­märke väljer Triangeln för ett nytt bankkontor, säger Manne Aronsson, tillförordnad landschef för NCC Property Development Sverige.

– Här får Handelsbanken en modern arbetsmiljö som är anpassad för en optimalt fungerande bankverksamhet. Station Triangeln är Malmös mest trafikerade och således ett utmärkt läge ur kundsynpunkt.

Stadsdelen nya Triangeln byggs och utvecklas på en tidigare parkeringsplats, bara några steg från Station Triangeln och den nya bussknutpunkten. Utöver kontor och handel omfattar nya Triangeln 190 nya lägenheter och ett parkeringsgarage i två plan med plats för 400 bilar och en underjordisk lastgata för varuleveranser. Nya Triangeln uppförs med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan och miljöcertifieras för nivå Very Good enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration