"Det handlar om att skapa bra relationer"

Newsec Asset Management är en av Sverige ledande fastighetsförvaltare och förvaltar cirka 850 000 kvadratmeter i Malmö och Öresundsregionen. – Vi är dokumenterat bra på det vi gör, säger Håkan Rosell, fastighetschef på Newsec Asset Management.

Skriven av Sofia Grymer 2013-11-24 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Förvaltar. Newsec förvaltar fastigheter åtsina kunder som primärt är svenska institutioner, men också utländska investerare. Bland de större uppdragsgivarna finns Alecta Pensionsförsäkring och Folksam Sakförsäkring till exempel.
Bild: Sofia Grymer


Newsec som företag har funnits i Malmö sedan 1997. Förvaltningsdelen, Newsec Asset Management, har funnits sedan 2006.

– Vi förvaltar till största delen kontorsfastigheter, men vi har också cirka 40 000 kvadratmeter handel i form av köpcentrat Entré i Malmö, säger Håkan Rosell.

Newsec förvaltar fastigheter åt sina kunder som primärt är svenska institutioner, men också utländska investerare. Bland de större uppdragsgivarna finns Alecta Pensionsförsäkring och Folksam Sakförsäkring till exempel. Dessutom förvaltar Newsec fastigheterna åt det egna systerbolaget Niam.

– Det utmärkande med oss är att vi är dokumenterat bra på det vi gör. Vi har under ett antal år lyckats bra med våra uthyrningar och därmed har vi också ökat förvaltningsfastigheternas värde. Förvaltningen är en av våra styrkor och att vi dessutom är marknadsledande inom uthyrning innebär att vi får många förfrågningar.

Hur skiljer ni ut er från andra fastighetsförvaltare?

– Vi skiljer nog inte ut oss så mycket i vårt sätt att ­arbeta, vi är konsulter och jobbar ganska likadant, det är inte rocket science. Men det handlar om att skapa bra relationer och ha en bra kommunikation med fastig­hetsägare och hyresgäster.

Hur gör ni för att ta hand om era hyresgäster på bästa sätt?

– Visst tar vi hand om våra hyresgäster. Vi är både kvalitets- och miljöcertifierade och har bra system för att sköta vår förvaltning. Vi försöker ha regelbundna ­möten med hyresgästerna för att stämma av hur det går och vilka tankar de har om framtiden. Och det gäller naturligtvis att ta hand om hyresgästerna både när de växer och när de minskar. Det handlar om att uppfylla deras behov. Vi kämpar för att träffa alla på års­basis, men det finns alltid utrymme för förbättring, vi är bara människor.

Vad händer för Newsec i regionen just nu?
"Vi är både kvalitets- och miljöcertifierade och har bra system för att sköta vår förvaltning."
– Det som är spännande just nu är att några av våra förvaltningskunder säljer sina fastigheter. Nu senast var det Valad som sålde sin storstadsportfölj i bland annat Malmö, och då fick vi släppa en del till köparen Fastpartner som valde att köpa förvaltningen av oss igen, så vi fick en ny kund och behöll fastigheterna. Det är lite roligt. Att vi får nya kunder i de fastigheter vi har kvar är ju ett hyggligt betyg och tyder på att vi har gjort bra ifrån oss tidigare. Dessutom får vi många förfrågningar från både svenska och utländska investerare, så det händer mycket hela tiden.

– Vi håller också på med utvecklingen av Entré Malmö som vi försöker genomföra så smidigt som möjligt. Vi kommer fortsätta att jobba med att generera intresse för den handelsplatsen. Konkurrensen är stor så det kommer bli tufft, men jag tror att det kan bli riktigt bra.

Hur ser du på framtiden för Newsec?

– Det har varit en stark tillväxt i Malmö sedan 2006 och vi hoppas att det fortsätter så den närmaste tiden också. Jag tror att det kommer tuffa på, vår förvaltningsvolym har växt över tiden och vi har en bra volym att bygga vidare på. Så det ser bra ut eftersom marknaden i regionen är positiv.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration