Wihlborgs hemma med treårigt uthyrningsprojekt

Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med Malmö Högskola för 2 700 kvadratmeter laboratorielokaler på Medeon.

Skriven av Sofia Grymer 2013-10-21 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fastigheten har stått tom sedan 2010. Medeon är en forskningspark reserverad för före­tag verksamma inom life science. Fastigheten ägs av Wihlborgs Fastig­heter och forskningsparken Medeon drivs av Malmö Stad och Wihlborgs tillsammans. Det aktuella huset byggdes 2005 till Acadia Pharmaceuticals och bestyckades med modern laboratorieutrustning. Acadia lade sedan ner sin verksamhet i Sverige och huset har stått tomt sedan 2010.

– Det är glädjande att ett modernt och bra hus kommer till användning igen efter att ha stått tomt i tre år. Vi har hela tiden ansett att det vore en ren kapitalförstöring att bygga om och hyra ut lokalerna till annan verksamhet. Istället har vi agerat långsiktigt och letat efter ett företag med laboratorieverksamhet. När nu Malmö Högskola behöver tillgång till moderna laboratorielokaler har vi möjlighet att tillgodose deras krav och få till en bra affär för alla parter, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration