Fabege hyr ut och drar igång projekt i Arenastaden

Fabege har tecknat ett tioårigt avtal med Svenska Spel om uthyrning av lokaler i fastigheten Uarda 1 i Arenastaden, Solna.

Skriven av Sofia Grymer 2013-09-25 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Uthyrningen innebär att Fabege nu satsar en dryg halv miljard i nästa etapp av fastigheten.Inflyttning beräknas ske den 1 februari 2016. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till cirka 25 miljoner kronor årligen inklusive momskompensation.
Artikelbild

Svenska Spel flyttar till Arenastaden i Solna den 1 februari 2016.
Bild: Fabege


Svenska Spel är hyresgäst hos Fabege sedan tidigare och nettouthyrningen påverkas inte.

Uthyrningen innebär att Fabege nu investerar 569 miljoner kronor i nästa etapp av Uarda 1 som totalt omfattar 17 600 kvadratmeter.

– Vi har haft ett bra samarbete med Fabege i flera år och är glada att vi nu kommit överens om ett nytt avtal. Vi flyttar till fräscha och ändamålsenliga lokaler men får också en arbetsplats som bättre speglar vår interna kultur och som stärker bilden av oss som ett modernt företag, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Arenastaden fortsätter att växa. Under hösten 2013 flyttar både Nordic Fast Food AB med snabbmatskedjan Sibylla och Jetpak sina huvudkontor till Arenastaden samtidigt som Sveriges största kontorshotellsoperatör, Quick Office, öppnar både kontorshotell och kommer att driva en konferensanläggning på Dalvägen 8.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration