Skanska hyr ut till förskola på Västermalm

Skanska har tecknat kontrakt med förskolan Kids 2 home, ett annorlunda förskolekoncept, i bostadsprojektet Västermalms Atrium.

Skriven av Sofia Grymer 2013-09-25 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Kids 2 home är inte bara en vanlig förskola utan satsar även på att erbjuda barnfamiljerna hushållsnära tjänster. Lunch- och middagslådor, helg- och kvällspassning av barnen är exempel utöver den pedagogiska verksamheten som finns i anslutning till verksamheten.
Artikelbild

Hushållsnära. Skanska har tecknat kontrakt med förskolan Kids 2 home i bostadsprojektet Västermalms Atrium. Förskolan satsar även på att erbjuda barnfamiljerna hushållsnära tjänster.
Bild: Joliark AB


Förskolan kommer att etablera sig i Skanskas nya bostadsprojekt Västermalms Atrium på nordvästra Kungsholmen.

Att Skanska satsar på att bygga förskolor i anslutning till bostadsprojekten är en naturlig del i rollen som samhällsbyggare.

– Vi på Skanska arbetar med något vi kallar Living Area Design. Det står för skillnaden mellan att bara bygga ett hus och att skapa en miljö som är anpassad efter hur människor lever. Att vi kan erbjuda våra kunder och boende i närområdet närhet till barnomsorg är viktigt i det avseendet, säger Hansi Karppinen, projektledare Skanska Sverige.

I projekt Atrium byggs även en fin och ljus innergård i olika nivåer och där en av terrasserna består av taket på det blivande dagiset. Här kommer det att finnas speciellt utformade lekmöjligheter i en spännande och trygg miljö. Markytan kommer att bestå av gräs samt mjuk gummiasfalt i glada och lekfulla färger.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration