Jones Lang Lasalle skramlar för Stadsmissionen

Världens största fastighetsrådgivare jobbar strukturerat och engagerat. Och engagemanget sträcker sig längre än vad fastighetsbranschen räcker. – Vi stöttar Stadsmissionen. Det finns många som har det tuffare i samhället än du och jag, säger uthyrningschefen Robert Bolmgren.

Skriven av Therese Aronsson 2013-02-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

"Jones Lang Lasalle är ett otroligt starkt varumärke. När vi är ute och pitchar nya uppdrag behöver vi inte förklara vilka vi är", säger Robert Bolmgren.
Bild: Therese Aronsson
Några sladdar hänger lösa från taket, skylten till receptionen ligger i fikarummet redo att sättas upp. När Lokalnytt besöker konsultjätten Jones Lang Lasalle i Stockholm var det bara två veckor sedan de flyttade in på Lästmakargatan. De har numera en aktivitetsbaserad arbetsplats.

– Det nya kontoret har varit en vitamininjektion. Det har syresatt hela företaget. Jag har ökat mitt kontaktnät internt och sitter bredvid personer som jag normalt inte skulle sitta vid, vilket ger ny input, säger Robert Bolmgren, chef för uthyrning kontor, industri och logistik.

Kontoret är uppdelat i zoner. Den gröna zonen är mest livlig och här är det okej att prata högt, prata i telefon och störa andra. Det finns även en tyst zon där man inte får prata i telefon eller störa, när man behöver jobba koncentrerat. Sedan finns det projektorienterade rum där personer som tillfälligt jobbar i projekt kan sitta ihop.
Artikelbild


Bild: Therese Aronsson


– Kontoret känns supermodernt och stärker Jones Lang Lasalles varumärke. Jag hoppas att det nya kontoret gör att vi uppfattas som ett modernt företag som inte är rädda för att ta till nya grepp, säger han och fortsätter.

– Vi expanderar nu inom alla våra affärsområden och har med den aktivitetsbaserade arbetsplatsen möjlighet att växa, trots att lokalen inte är större än vår förra.

Strukturerat och målmedvetet


Jones Lang Lasalle är världens största fastighetsråd­givare med 50 000 anställda över hela världen, vilket ger dem ett stort kontaktnät internationellt. De arbetar med allt från uthyrning av lokaler till rådgivning vid transaktioner och analyser för hur trender och hyresnivåer utvecklas.

– Att vara störst får inte vara på bekostnad av engagemang. Vi har koll på alla som vill hyra lokaler, och vi jobbar väldigt strukturerat och målmedvetet. Vi vänder på alla stenar. Den strukturerade processen har vi själva utvecklat och processen förädlas över tid. Många förändringar har gjorts det senast året, säger Robert Bolmgren.

Tidigare har Jones Lang Lasalle främst arbetat med uthyrning av kontor. Nu kommer deras tjänster inom uthyrning att breddas till att även omfatta industri- och logistiklokaler.

– Vi tror att vi kan tillföra ett mervärde inom det segmentet.

Vilken är er största lediga lokal just nu?


– Fatburen på Södermalm där 41 000 kvadratmeter blir vakanta när Skatteverket och Apoteket flyttar. Kontoren är otroligt effektiva, har en fin takhöjd, är ljusa och här finns förträffliga kommunikationer. Huset är i en utvecklingsfas och vi har inte börjat marknadsföra det än, men redan märker vi av ett otroligt stort intresse, säger Robert Bolmgren.

Hur ser du på hyresmarknaden i Stockholm?


– Marknaden är avvaktande just nu. Jag är inte pessimistisk, men det blir tuffare framöver. Vakansgraderna går upp och vi når inte längre samma toppar i hyresnivåerna. Det blir helt enkelt mer jobb för oss, och vi besitter den kompetens som behövs. Vi jobbar hela tiden proaktivt med att söka upp hyresgäster och ligga steget före.
Artikelbild

Jones Lang Lasalle har en clean desk policy. Med den nya aktivitetsbaserade arbetsplatsen ställs högre krav jämfört med tidigare, men ger också en större frihet.
Bild: Therese Aronsson


Utöver att Jones Lang Lasalle jobbar hårt med sina uppdrag så har de också ett socialt engagemang och ett samarbete med Stadsmissionen. Före jul var hela kontoret ute och skramlade på stan.

– Vi fick ihop knappt 15 000 kronor till Stadsmissionen. Vi hjälper dem också med att hitta lokaler till deras verksamheter. Vi brinner för sociala engagemang. Det finns många personer som har det tuffare än du och jag. Där gör Stadsmissionen en fantastisk insats, säger Robert Bolmgren.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration