Fastighetsbolaget med en service utöver det vanliga

Midroc Property Development riktar sig både till det lilla och det stora företaget. Med konceptet World Trade Center erbjuder man sina hyresgäster en service utöver det vanliga. – World Trade Center fungerar som en mötesplats för medlemmarna, säger Peter Syrén, vice vd på bolaget.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-05-16 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

WTC Lund. I Lund utvecklar Midroc ett nytt World Trade Center med kontors­ytor på 6 000 kvadratmeter. Konceptet blir detsamma som WTC Malmö.
Bild: Midroc


Midroc Property Development utvecklar och förvaltar fastigheter som rymmer såväl kommersiella lokaler som bostäder. Beståndet är främst koncentrerat till Stockholms- och Öresundsregionen. I Öresund handlar det främst om kontorsfastigheter i Malmö och Lund. I World Trade Center Malmö vid Västra Hamnen verkar över hundra företag på en totalyta av 40 000 kvadratmeter. Bland de större hyresgästerna märks WSP, Scanditoy, Aarhus Karlshamn, Ballingslöv, Region Skåne och Kockums. Men det är blandningen av små och stora aktörer som särskiljer Midroc som hyresvärd.
Artikelbild

Hög servicegrad. Peter Syrén, vice vd på Midroc Property Development, ser ljust på framtiden i Malmö.
Bild: Midroc


– Vi erbjuder nya kontor till alla typer av verksam­heter och i alla storlekar. Det kan vara stora lokaler, men också enskilda arbetsplatser för dem som efterfrågar det. Våra World Trade Centers blir mötesplatser för aktörerna och de får tillgång till en gemensam reception som sköter det mesta, såväl posthantering som mötesbokningar och uthyrning av konferenslokaler, berättar Peter Syrén.

Uppfyller miljökrav


I Lund, strax intill Råby trafikplats vid E22, pågår nu utvecklingen av ytterligare en WTC-byggnad med kontorsytor på 6 000 kvadratmeter. World Trade Center Lund, som blir ett kvarter med flera kontorsbyggnader med plats för 1 000 nya arbetsplatser, kommer att stå klar under 2016. Husen, som kommer att byggas med miljövänliga material och energibesparande lösningar, kommer att uppfylla kraven för Green Building och Miljöbyggnad nivå Silver.

– Det bygger på samma koncept som Malmökontoret. Nyligen skrev vi avtal med Consafe Logistics, vilket innebär att vi nu har hyrt ut två tredjedelar av fastig­heten, berättar Peter Syrén.

Precis bredvid slogs portarna nyligen upp för ytterligare ett Midroc-projekt. Hotell Park Inn by Radisson är tio våningar högt och rymmer totalt 192 hotellrum, konferensavdelning, restaurang, bar, lounge och en relaxavdelning. Till sommaren påbörjar även Midroc byggnationen av en kontorsfastighet vid Citytunneln i Hyllie. Totalt handlar det om 5 300 kvadratmeter lokal­yta och 1 000 kvadratmeter butiksyta i bottenplan. Klara hyresgäster är Riksbyggen, Bengt Dahlgren och Tengbom. Byggnaden väntas stå klar hösten 2015.

Hur ser ni på framtiden i Öresundsregionen?

– När det gäller kommersiella fastigheter så ser det ljust ut. Sysselsättningen ökar och nya områden skapas. Företag kräver i dag mycket mer när det gäller innehållet i kontorshusen och det passar oss bra som satsar på hög servicegrad och kompletterande innehåll. Vi jobbar även med aktivitetsbaserade lokaler som det också är stor efterfrågan på i dag. Det finns också en ökad efterfrågan på lokaler för en till tio anställda.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration