Försäkringskassan till Gårda – Platzer byggstartar

Försäkringskassan flyttar hösten 2015 in i nya lokaler hos Platzer på Anders Personsgatan i norra Gårda.

Skriven av Nicklas Tollesson 2013-11-05 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Bygger nytt. Platzer drar nu igång ett projekt omfattande 12 000 kvadratmeter.
Bild: Zynka


– Vi tycker att detta är en bra lösning när det gäller lokalsituationen för 500 av våra anställda i Göteborg och ser fram emot flytten till Gårda, säger Gunnar Pettersson, fastighetschef på Försäkringskassan.

I och med uthyrningen, som omfattar 7 300 kvadratmeter, går Platzer igång med en stor ny- och ombyggnation.

Tillsammans med Peabs nuvarande kontor – som Peab planerar att lämna – omfattar hela projektet nästan 12 000 kvadrat­meter.

– Vi har arbetat intensivt med att få till en större förhyrning för att dra igång vårt nybyggnadsprojekt i Gårda Norra och med att hitta en hyresgäst till fastigheten Gårda 3:12. Det är med stor tillfredställelse jag kan konstatera att vi nu löser båda delarna genom avtalet med Försäkringskassan. Projektutvecklingen av Gårda Norra är en viktig startpunkt för nybyggnationen av kommersiella fastigheter i området och vi ser fram emot att fortsätta att utveckla Gårda Norra till ett attraktivt kontorsområde i centrala Göteborg, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

Jones Lang Lasalle har förmedlat affären.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration