Hallonbergen centrum fräschas upp

Det händer mycket i Hallonbergen. Förutom att bostäder byggs sker även en utveckling av Hallonbergen centrum. – Vi vill kunna erbjuda ett mer utvecklat serviceutbud i centrum, säger Ewa-Maria Svensson, uthyrningschef för lokaler på Förvaltaren.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-11-07 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Visionsbild. Så här kan Hallonbergen centrum komma att se ut efter ombyggnaden.
Bild: Förvaltaren


Hallonbergen centrum är en viktig knutpunkt i Sundbyberg och ett område där det för närvarande händer mycket. Under de närmaste åren kommer hela området att förtätas med ett par tusen nya bostäder. Det betyder att de 20 000 personer som i dag rör sig i Hallonbergen centrum kommer att bli betydligt fler. Fler som ska åka tunnelbana, fler som ska besöka biblioteket, Kulturcentrum, butikerna, restaurangerna, vårdcentralen, gymmet eller kanske sporthallen.

– Centrumet behöver fräschas upp och utvecklas för att möta den ökande efterfrågan. Ett första steg är att Matrebellerna nu flyttar in i lokalen där Coop tidigare höll till, berättar Ewa-Maria Svensson.

Charkdisk med egen styckning


Matrebellerna ingår i Bergendahlsgruppen, tillsammans med bland andra Citygross, och erbjuder bland annat charkdisk med egen styckning, färsk fisk och nybakt bröd. Ytan som livsmedelskedjan förfogar över är 2 000 kvadratmeter, vilket är något mer än Coop-butiken nyttjade.
Artikelbild

Ewa Maria Svensson, uthyrningschef för lokaler på Förvaltaren.
Bild: Förvaltaren


– Planen är att göra centrum till en attraktiv mötes­plats där besökaren erbjuds en vackrare miljö och ­positiva upplevelser när man besöker Hallonbergen. Vår satsning utgår ifrån att erbjuda ett utvecklat service­utbud med möjlighet för besökare att uträtta dagliga ärenden. Handeln kommer att huvudsakligen placeras i entréplanet, säger Ewa-Maria Svensson.

Är fler nya aktörer på väg in?

– I dagsläget kan vi inte säga vilka andra verksamheter som kan bli aktuella.

Finns det några lediga lokaler i köpcentrumet i dag?

– I dagsläget jobbar vi med flera olika scenarier för förnyelsen av centrumet. Framåt årsskiftet vet vi mer om vilka lokaler som finns att hyra.

Kommer ni att bygga om på något sätt?

– Fasaden kommer inte att förändras, däremot kommer en del att göras inne i köpcentrumet som innebär att besökarna kommer att kunna röra sig bättre. Sen kommer Hallonbergen centrum att fortlöpande byggas om i takt med att nya hyresgäster kommer in i butiken. Någon gång nästa år påbörjar vi det arbetet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration