"Mölndal kunde erbjuda det vi sökte"

Platzer bygger nytt huvudkontor och lager till sin nuvarande hyresgäst Armatec i Jolenområdet. Att behålla en befintlig hyresgäst värdesätter man högt.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-07-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I den nya byggnaden kommer Armatecs lager vara integrerat i deras kontor.
Bild: Lindfors Arkitekter


Berndt Öjerborn är industri- och marknadschef på Armatec som utvecklar kundanpassade koncept inom flödesteckning för vatten, värme, kyla och process. Han berättar att de flyttar sin verksamhet från Högsbo till Mölndal för att kunna främja utvecklingen av företaget, för att på bästa sätt kunna arbeta med kundanpassade lösningar. De vill också ha nytt kontor för att öka närheten mellan olika delar av företaget.

– Vi vill ha ett kontor med en layout som välkomnar spontana möten, säger han.

En nyhet är också att Armatec kommer att ha lagret integrerat i samma byggnad som kontoret, som tidigare låg i en separat byggnad. Allt för att få en så smidig varuhantering som möjligt. Anledningen till att man hamnade i Mölndal var att man sökte ett tilltalande läge både för kunder och medarbetare.

– Mölndals kommun kunde erbjuda det vi sökte, överlag är det ett företagsvänligt klimat i Mölndal, säger Berndt Öjerborn.

Miljöbyggnad Silver


Inflyttning för Armatec planeras ske under sommaren 2017. Charlotte Gadd, marknadsområdeschef på Platzer, berättar att lokalerna kommer att innefatta moderna kontorsytor med öppen planlösning och utställningsytor. Längst upp ska det även finnas en mindre takvåning med terrass. Projektet omfattar ungefär 2 600 kvadratmeter höglager och 2 200 kvadratmeter kontor.

– Det kommer att bli en trevlig, stilren och tilltalande byggnad, säger hon.

Fastigheten planeras att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. I dagsläget pågår projekteringsarbete och planerad byggstart blir efter årsskiftet.

Charlotte Gadd berättar att Armatec har suttit i lokaler hos Platzer sedan 2003. I takt med att företaget har vuxit har behovet av större och modernare kontorslokaler uppkommit. Att behålla en befintlig hyresgäst är något som man på Platzer värdesätter högt.

– Sedan en tid tillbaka har vi tillsammans med Armatec arbetat med att få fram en bra lösning på deras framtida kontors- och lagerytor. Vi landade till slut i Jolen där vi hittade den bästa lösningen för vår hyresgäst, säger Charlotte Gadd.

Charlotte Gadd hoppas att en miljövänlig och modern fastighet kommer innebära något riktigt bra för Armatec, Platzer och området i stort. Projektet går i linje med Platzers strävan att bli mer aktiva i Mölndal.

– Mölndal har flera områden som står inför stora förändringar, vilka ger ett ökat inslag av handel, bostäder och kontor. Vi tror att det kommer att öka efterfrågan på kontor ytterligare, säger hon.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration