Stena satsar på långsiktighet och hållbarhet

På Stena Fastigheter är målet att ha så bra villkor som möjligt för alla parter. – Vi vill förstå våra kunders verksamheter, säger Johan Herner, ansvarig för de kommersiella fastigheterna i Göteborg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-07-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Johan Herner.
Bild: Stena Fastigheter


Stena Fastigheter finns runt om i landet och har ungefär lika mycket lokaler i Öresundsregionen som i Stockholm och Göteborg. I Göteborg har man cirka 150 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Bland annat finns man i Gårda, på Odinsgatan och längs Södra Älvstranden.

– Det är lite olika inriktning på lokalerna, men i huvud­sak är det kontorsfastigheter. Överlag har vi väldigt välbelägna hus i Göteborg, säger Johan Herner.

Bolagets främsta målgrupp är företag med åtta till tio anställda och uppåt.

– Vi kan erbjuda alla typer av kontor, från det bästa i Gröna Skrapan i Gårda, till enklare lokaler i fiskhamnen, säger Johan Herner.

Man har flera ledord som man arbetar efter på Stena Fastigheter, men återkommande är långsiktigheten. Man vill behålla sina kunder så länge som möjligt.

– För oss är det väldigt viktigt att ha så bra villkor som möjligt för båda parter. Vi vill förstå våra kunders verksamhet. Vi tror på att lyssna på kunden för att kunna anpassa våra lösningar utifrån deras verksamhet, säger Johan Herner.

Utvecklingsmöjlighet


I mitten av juni flyttade Stena Fastigheter till sitt nya kontor på Värmlandsgatan. Anledningen var att man skulle skapa en utvecklingsmöjlighet för en av sina kunder.

– IVO som hyr av oss i Gårda har nyligen expanderat och fick ett utökat behov. Då flyttade vi på oss, vilket vi gärna gör när hyresgäster vill utöka, säger Johan Herner.

Han tror att miljöombytet som skedde i och med flytten var positivt, och menar att de nu sitter i ­lokaler som är mer anpassade för deras verksamhet.

– Numera finns vi i ett område som vi själva håller på att utveckla. Det är planerat inflyttning i området kring 2019–2021. Då kommer det vara en helt annan stadsbild, och det kommer att vara häftigt att ta del av den, säger han.

En fördel med Stena Fastigheters verksamhet menar Johan Herner är att man förvaltar med egen personal. Man har också ett stort miljöfokus och hög tillgänglighet för kunden. Stena Fastigheter arbetar aktivt med att utveckla hållbara boendemiljöer och arbetsplatser.

– Vi vet vad vi har, och vi lyssnar på kunden för att kunna komma med rätt erbjudande. Vi arbetar långsiktigt och för oss är det viktigt att ha omtanke om våra kunder. Det ska kännas tryggt att hyra av oss, säger han.

Ett projekt som sker just nu i staden är i Gårda där man i ett av husen har fokus på vård. Sedan tidigare ­ligger där Göteborgs specialistmottagning och allmän­läkare, och nu har också Handcenter flyttat in.

– Det är jätteroligt och vi har mycket samverkan med hyresgästerna där för att tillsammans komma fram till vilka kompletterande vårdverksamheter som skulle passa i huset, säger Johan Herner.

Relationer och hållbarhet


Johan Herner är nöjd med Stena Fastigheters arbete i dag men ser möjligheter till ett ännu mer utökat ­fokus på relationen med, och mellan, kunder samt på arbetet inom hållbarhets- och miljöbiten. Målet är att de bli det självklara valet för kunden.

– Sedan vill såklart Stena Fastigheter växa, vi tittar dels på vad vi har i befintligt markinnehav och är med i många olika projekt för att skapa fler kontor, bland annat vid Masthuggskajen, säger han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration