Stora visioner för Brotomten

Husvärdens projekt Brotomten på Lindholmen ska bli ett kontorshus som sticker ut i mängden.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-07-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Målet är att projektet ska stå klart i början av 2018.
Bild: Erséus Arkitekter


Det fanns en färdig detaljplan till Brotomten när den annonserades ut av Älvstrandens Utvecklings AB. Huset kommer att bli sex våningar högt och omfatta ungefär 5 000 kvadratmeter kontor samt garage. Majoriteten av Husvärdens fastigheter finns i Mölndal, men nu har man alltså valt att öka sitt ­innehav i Göteborg i och med projektet på Lind­holmen.

– Det har egentligen inte så mycket med Göteborgsgränsen att göra, utan vi väljer platser där vi har nära till vår kund och kan ha ett tätt samarbete med hyresgästerna, säger Lennart Larsson, vd på Husvärden.

I mitten av augusti hade man sitt första projekteringsmöte för Brotomten.

– Nu drar det igång, och vi har en idé från Erséus Arkitekter som vi har valt att gå vidare med, säger ­Andreas Grindebacke, projektledare på Husvärden.

– Målet är att vi ska göra ett fräckt hus som skiljer ut sig lite på ett positivt sätt, men som ändå följer delar av arkitekturen där ute, säger han.

Fastigheten har ett bra läge nära vattnet och med goda kommunikationer tack vare en bro över till Lindholmen Science Park. Det kommer att ge goda förutsättningar för en restaurang med bra solläge och fin utsikt.

Man har även valt att satsa på miljön när det gäller det nya bygget, och siktar på Miljöbyggnad nivå Guld. Detta ställer vissa krav på projektet.

– Det handlar exempelvis om dagsljusinsläpp och att det ska vara bra ur energisynpunkt, säger Andreas Grindebacke.

Enligt Lennart Larsson kommer de att starta uthyrningsprocessen under hösten, men redan nu finns intressenter.

– Det kommer att vara en snabb process då tanken är att produktionen ska dra igång redan andra kvartalet 2016. Så från och med nu har vi en intensiv projekteringsperiod framför oss, säger Andreas Grindebacke.

Målet är att projektet ska stå klart till början av 2018.

– Lindholmen har många fina hus och eftersom detta är en av de få tomter som finns kvar kommer det i stort sett bli färdigbyggt på Lindholmen i och med detta projekt. Man kan säga att cirkeln blir sluten, säger Lennart Larsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration