Strävar efter att ha branschens nöjdaste kunder

Hufvudstadens vision är att upplevas som landets mest attraktiva fastighetsbolag. Med branschens nöjdaste kunder. – Det kräver ett nära samarbete med våra hyresgäster, säger Henrik Egnell, uthyrningschef på Hufvudstaden.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-10-12 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Henrik Egnell, uthyrningschef på Hufvudstaden.
Bild: Hufvudstaden


Hufvudstaden erbjuder kontors- och butikslokaler i Stockholms och Göteborgs allra mest attraktiva lägen. Av det börsnoterade bolagets 26 fastig­heter i Stockholm är 23 belägna inom CBD och bland dessa återfinns profilbyggnader som NK, Norrmalmstorg 1 samt flera hus på Biblioteksgatan och längs Kungsgatan. Fördelningen i Stockholm är 65 procent kontor och 35 procent butiker. Bland hyresgästerna kan nämnas, Danske Bank, Advokatfirman Vinge, Finansinspektionen, Exportkreditnämnden, Erik Penser, UBS, Brummer & Partner. På butikssidan: Prada, Zara, Marc by Marc Jacobs och Ralph Lauren.

Vad är er styrka som hyresvärd? Finns det något som karakteriserar just Hufvudstaden?

– Vår vision är att alltid upplevas som och vara Sveriges mest attraktiva fastighetsbolag, med målet att ha branschens nöjdaste kunder. Vi har under många år fokuserat på att tillhandahålla en hög servicenivå till kunderna och detta kräver ett nära samarbete med våra hyresgäster. Kontakterna med kunderna underlättas av att vi har egen förvaltning och att vi har gångavstånd till våra fastigheter. Genom vår nära, långsiktiga och personliga relation till våra kunder skapar vi hållbara och attraktiva miljöer, vilket ger trogna hyresgäster som stannar längre i vårt bestånd. En annan styrka är att vi har ett stort och samlat bestånd i city, vilket gör att vi kan bemöta många kunders behov gällande behovsförändring av befintliga lokaler.

Har ni något intressant utvecklingsprojekt på gång just nu?

– Jag skulle vilja lyfta fram NK-fastigheten som är ett väldigt spännande projekt för oss. Vi totalrenoverar cirka 4 300 kvadratmeter, där en hyresgäst kan välja att ha rum eller öppen planlösning. Lokalerna är väldigt spektakulära med generös takhöjd och fantastisk utsikt. Vi kommer också att bygga en terrass på taket. Tillsammans med det stora serviceutbudet som finns i varuhuset är de här lokalerna i dag ett toppalternativ för de företag som vill ha sitt kontor i city.

Hur jobbar ni med miljö- och hållbarhet?

– För oss på Hufvudstaden handlar hållbarhetsarbete om att ta långsiktigt ansvar. Vi har bedrivit verksamhet sedan 1915. Långsiktighet har blivit en del i vår själ och det är helt naturligt för oss att planera för hur vi ska rusta våra fastigheter för framtiden. Hufvudstaden har sedan en lång tid tillbaka arbetat med att effektivisera och minska energianvändningen i våra fastigheter. Sedan 2001 har vi minskat vår energianvändning med cirka 20 procent, vilket motsvarar energin för 1 200 moderna villor. Vi har under samma tid minskat våra klimatutsläpp med hela 70 procent.

Under året har vi certifierat två byggnader enligt det svenska klassningssystemet Miljöbyggnad som ställer hårda krav inom energi, inomhusmiljö och material. Vi erbjuder nu alla hyresgäster gröna hyresavtal. Avtalet innebär åtaganden för såväl Hufvudstaden som hyresgästen och är en unik plattform att minska miljöpåverkan från hyresfastighetens lokaler. Hufvudstaden och hyresgästen tar gemensamt fram konkreta handlingsplaner för att minska lokalens miljöpåverkan.

Har ni några lediga lokaler just nu i Stockholm?

– Förutom NK, Skulle jag vilja nämna Kungsgatan, en av Stockholms paradgator. Vi har ett par väldigt attraktiva lokaler just nu på mellan 200–1 500 kvadratmeter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration