"Tävlingsbidragen vittnar om ett paradigmskifte"

Microsoft utsågs till vinnare i 2013 års upplaga av tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. De tog emot priset på Oscarsteaterns scen i Stockholm. – Microsofts kontor är anpassat till det nya rationella arbetslivet, sa juryns ordförande Magnus Månsson.

Skriven av Sofia Grymer 2013-12-10 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

För tredje året i rad arrangerade Lokalnytt seminariet Sveriges Snyggaste Kontor. Den här gången hölls seminariet på Oscarsteatern i Stockholm den 28 november och cirka hundra intresserade personer samlades för att lyssna till spännande samtal om framtidens hetaste kontorslägen i Stockholm, aktivitetsbaserade kontor och hur viktig servicekulturen på arbetsplatsen är, bland mycket annat. Seminariet avslutades med att vinnaren i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor tillkännagavs och Microsoft fick ta emot priset på scen.

– Den här vinsten betyder jättemycket för oss, sa Lotta Bergius från Microsoft.

På en andraplats i tävlingen kom Vasakronan och tredjeplatsen kneps av AMF Fastigheter.

Spelar viktig roll


– Vi har fått in många bra exempel på funktionsstyrda kontor och alla vittnar om ett paradigmskifte där företagen finner nya vägar. Tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor spelar en viktig roll i att lyfta fram de här goda exemplen, sa tävlingens juryordförande, arkitekten Magnus Månsson.
Artikelbild

Juryns ordförande, arkitekten Magnus Månsson.
Bild: Sofia Grymer


Tilde de Paula Eby modererade seminariet om kontorsutveckling som inleddes med ett panelsamtal. Jonas Falk från Strategisk Arkitektur, Marie Cronström från Jones Lang Lasalle och Håkan Ahl från SJ diskuterade sina erfarenheter av aktivitetsbaserade, eller funktionsstyrda kontor. Tilde de Paula Eby ställde frågan till Jonas Falk om var man ska ställa bilderna på sina barn när man inte längre har ett eget skrivbord på sin plats.

– Det är en relevant fråga, men på de aktivitetsbaserade kontoren ersätter man skrivbordet med en mycket bredare palett, svarade han.

Därefter talade Stefan Holmlund, vd på Senab Services AB och utbildningskonsulten Fia Westerberg om hur man kan skapa en starkare servicekultur på arbetsplatsen.

– Den allra vanligaste anledningen till att kunder lämnar företag är dåligt bemötande. Det personliga mötet och relationerna är a och o i dag, sa Fia Westerberg.

Dessutom diskuterades framtidens hetaste kontorslägen i en panel bestående av Olle Zetterberg, vd för Stockholm Business Region, Sven Gustafsson, vd för Nomad Projekt, Fabeges vd Christian Hermelin och Newsecs investeringsrådgivare Jan Rosengren.

– Framtidens platser är där man kan mötas, sa Sven Gustafsson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration