Ett kontor 58 meter över marken

Med Scandinavian Office Building får Arenastaden i Solna ett nytt landmärke ovanpå Mall of Scandinavia. – Det här är en byggnad för företag som vill visa upp sig, säger Lena Holmström, uthyrare på Fabege

Skriven av Sofia Grymer 2013-12-05 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Nya arbetsplatser. Scandinavian Office Building ska ge den framväxande staden runt Friends Arena 42 000 nya kvadratmeter kontor och nästan 4 000 nya arbetsplatser.
Bild: Tenjin


Det som är mest iögonfallande är fasaden, det är ingen traditionell fasad. Det säger Per Lindfors, projektchef för Scandinavian Office Building på Fabege. Han menar att kontorsbyggnaden som just nu byggs ovanpå Mall of Scandinavia kommer att bli något alldeles speciellt. Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege håller med.

– Med den här byggnaden kommer vi att sätta kontoren i Arenastaden på kartan. Den kommer att bli lika hög som Hötorgsskraporna, säger han.

25 meter upp till första våningen


Det översta våningsplanet i byggnaden kommer att ligga 58 meter ovanför marken. Och eftersom kontorsbyggnaden kommer att ligga på Mall of Scandinavias tak ligger redan första våningen 25 meter ovanför marken.

– Ingången till kontoren ligger på plan fyra och där finns en reception, därifrån tar du hissen upp till plan sju där tre fantastiska ljusgårdar öppnar upp sig 25 meter upp i luften, säger Lena Holmström, uthyrare på Fabege.
Artikelbild

Lena Holmström
Bild: Fabege


Kontorsbyggnaden Scandinavian Office Building ska ge den framväxande staden runt Friends Arena 42 000 nya kvadratmeter kontor och nästan 4 000 nya arbetsplatser. Fasaden kommer att bestå av mosaik av olika typer av glas och kommer att ge olika intryck beroende på vilken tid på dagen det är. På innertorget kommer det att finnas konferens- och mötesrum, utbildnings­lokaler, caféer och restauranger, och dessutom tillgång till all möjlig service som conciergetjänster, parkeringshjälp, taxibokning, möjlighet att köpa blommor och så vidare.

"Det bästa i city"


– Den här kontorsbyggnaden är för företag som vill vara attraktiva arbetsgivare. Området kommer att vara som en tårtbit av det bästa i city och vi kommer att se till att allt som kunden vill ha tillgång till finns här i form av service, upplevelser och närheten till andra före­tag, allt för att förbättra vardagen för de som arbetar här, säger Lena Holmström fortsätter:
Artikelbild

Klaus Hansen Vikström
Bild: Fabege


– Det här är en byggnad som kommer att synas och är för företag som vill visa upp sig. Vi bygger en ny stadsdel i Arenastaden och de som kommer hit ska ju tycka att det är attraktivt att sitta här.

Flera intresserade


Scandinavian Office Building kommer att certifieras enligt miljöklassningssystemet Breeam, på Excellent-nivå, och stå färdigt för inflyttning under hösten 2015, men redan nu är det många företag som har visat intresse för att sitta i huset, säger Lena Holmström.

– Vi pratar just nu med ett antal stora företag som är intresserade.

Per Lindfors som är projektchef för bygget berättar att de just nu har börjat bygga stommen.

– I och med att byggnaden ska stå på Mall of Scandinavia har vi väntat på dem, men nu ser man snart att det ska bli kontor ovanpå. Och om ett halvår börjar vi montera fasaden. Det kommer bli väldigt spännande och känns jättekul, säger han.

– Ja, om två år kommer vi att kunna se ett nytt landmärke här i Solna, säger Lena Holmström.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration