Vill vara en del av den globala atmosfären

Företaget Xerox hoppas att flytten till nya lokaler i Kista ska ge medarbetarna ny energi. – Vi tror att våra medarbetare attraheras av att få vara en del av den globala atmosfären i Kista, säger Ola Grabner på Xerox.

Skriven av Sofia Grymer 2013-11-08 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

13 år. Efter 13 år byter Xerox lokaler och flyttar till Ärvinge i den södra delen av Kista i mitten av december. Fastigheten ägs av Atrium Ljungberg.
Bild: Erik Lefvander


Xerox jobbar med att ta fram kontorsmaskiner, tjänster och metoder för dokumenthantering, som till exempel multifunktionella skrivare och digitala tryckpressar. Företaget grundades i USA 1906 och är i dag ett globalt företag som finns i 160 länder. I Sverige har Xerox funnits sedan 1961 och har i dag tre kontor i Sverige med totalt 130 medarbetare. Det svenska huvudkontoret, med ungefär 70 medarbetare, har de senaste 13 åren suttit i Infra City i Upplands Väsby, men när deras hyreskontrakt där skulle gå ut började de se sig om efter nya lokaler.

– Vi började titta på olika alternativ, företrädesvis i norra Stockholm för att hitta lokaler som passade våra behov och hade en bra hyresvärd. Vi började med 55 intressanta objekt, som vi krympte ner till tre alternativ till beslutet föll på Atrium Ljungbergs fastighet i ­Ärvinge i den södra delen av Kista, säger Xerox ekonomi­chef Ola Grabner som har ansvarat för flytten.

För att hitta rätt lokaler tog de hjälp av hyresgästrådgivare på Jones Lang Lasalle och Ola Grabner berättar att lokalerna i Ärvinge från början stämde överens med deras behov – rätt storlek, ett showroom med möjlighet att visa upp produkter för partners och kunder och ett öppet kontorslandskap bland annat. De har också tillgång till så kallade "shared services" och kan hyra mötes- och konferensrum och har tillgång till en gemensam receptionsdisk. Dessutom har Kista ett företagsklimat som passar Xerox.

Flytten ska ge ny energi


– Vi vill befinna oss i en modern, energisk och affärsinriktad miljö och eftersom vi är ett globalt företag vill vi känna att vi är en del av en global och internationell kontext. Vi tror att våra medarbetare attraheras av att få vara del av den globala atmosfären i Kista, säger Ola Grabner.

Efter 13 år i Infra City hoppas de nu att flytten, som sker i mitten av december, och den nya miljön ska ge medarbetarna ännu mer energi.

– Jag tror det är bra för alla i bolaget med förändring och att man får en annan väg till jobbet. I den nya miljön kommer vi också att sitta närmare varandra vilket många upplever som positivt. Ytterligare en fördel med Kista är den bra kollektivtrafiken påpekar han.

– Ett problem vi har i våra nuvarande lokaler är att många medarbetare tvingas att vara bilburna. Många uppskattar möjligheten att kunna åka kollektivt till Kista.

Hur ser framtiden ut för Xerox?

– Vi kommer fortsatt att erbjuda det marknaden behöver med våra produkter och tjänster. Xerox har en historik av att komma på många tekniska innovationer och vi kommer fortsätta att vara i teknisk framkant och leverera bra produkter och tjänster till våra kunder, så att de kan fokusera på det de är bäst på, deras egen kärnverksamhet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration