Försäkringsbolag till Klarabergshuset

Vid årsskiftet flyttar det internationella försäkringsbolaget Chartis Europé sitt svenska huvudkontor till Klarabergshuset.

Skriven av Therese Aronsson 2012-03-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Att Chartis i konkurrens med flera andra lokalalternativ väljer att lokalisera sig i Klarabergshuset ser Fortin som ett kvitto på att fastigheten är en av de attraktivaste fastigheterna i Västra City.
Bild: Fortin Properties


Där har de tecknat ett hyresavtal med Fortin Propertis om 1 200 kvadratmeter. Till grannar får de bland annat Ongame Services, Vetenskapsrådet, Emric och Swedbank Fastighetsbyrå.

– Vid vår lokalurvalsprocess hade vi två viktiga huvudparametrar. För det första efterfrågande vi en modern lokal som i sin helhet korresponderar mot vårt varumärke. Eftersom vi har många besökare, både internationella och regionala, så var det kommunikativa läget också en väldigt viktig parameter. Klarabergshuset uppfyllde i sin helhet våra högt ställda krav för vårt nya Sverigekontor, säger Carolina Klint, vd för Chartis.

– Att Chartis i konkurrens med flera andra lokalalternativ väljer att lokalisera sig i Klarabergshuset är verkligen ett kvitto på att fastigheten är en av de attraktivaste fastigheterna i Västra City, säger Johan Widström, asset manager på Fortin.

Nordier och Basale har företrätt fastighets­ägaren Fortin i samband med uthyrningen. Endast en lokal om 700 kvadratmeter finns nu ledigt i fastigheten.

– Vi tycker det är glädjande att ett globalt försäkringsbolag väljer att etablera sig i fastigheten. Med ett bolag inom försäkringsbranschen som hyresgäst får vi en bredare hyresgästmix, vilket är positivt. Vi ser fram mot en långvarig relation med Chartis eftersom hyreskontraktet tecknades på tio år, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration