Aligera spänner musklerna för nya affärer

Nyligen blev det klart att Aligera Holding köper 26 bostadsfastigheter i Skara och Töreboda av Balder. Målsättningen för den nya aktören är att växa ytterligare. – Vi hoppas snart äga ett bestånd om 500 miljoner kronor, säger vd:n Kristoffer Löfgren.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-02-19 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Västsverige. Aligera Holding riktar in sig på Västsverige och nyligen köpte bolaget 22 fastigheter i Skara och Töreboda.
Bild: Henrik Ekberg


Aligera Holding är ett renodlat investmentbolag som fram till nu har investerat i förnyelsebar energi och i synnerhet vindkraft. Det samlade värdet uppgår i dag till cirka 550 miljoner kronor. Det är bolagets ena ben. Det andra består av hyresbostäder där den första investeringen blev klar i måndags när man köpte 22 fastigheter i centrala Skara och fyra i Töreboda. Köpeskillingen uppgick till 185 miljoner kronor.
Artikelbild

Kristoffer Löfgren är vd på Aligera Holding.


– Vi vill bygga upp ett bestånd med hyresbostäder i små och medelstora regionorter i Västsverige, säger Kristoffer Löfgren.

Aligera Holding ägs av tio personer från Västsverige och på bolagets kontor i Stockholm arbetar tre personer, däribland Kristoffer Löfgren, som ursprungligen är från Göteborg.

Varför hyresfastigheter?

– Vi vill ha stabilitet och minimera riskerna. Det är även en tillfredsställande avkastning på hyresbostäder i den här typen av orter, jämfört med i storstäderna.

Vad är ert långsiktiga mål inom fastighetssegmentet?

– Förhoppningen är att inom ett år äga fastigheter för 500 miljoner kronor. Sen får vi utvärdera. Men vi tänker långsiktigt och vi vill bygga sakta men säkert. Vad gäller det här första fastighetsbeståndet så kommer vi även att anställa förvaltningspersonal.

Varför sitter ni i Stockholm?

– Det är jag som är problemet eftersom jag bor i Stockholm, medan ägarna bor i Västsverige. Men vi vill också vara i Stockholm för att finnas nära finansieringsmarknaden.

Vilken är din bakgrund?

"Tanken är att ha en röd eller snarare grön tråd vad gäller energieffektivitet och hållbarhetsfrågor."
– De senast fyra åren har jag jobbat inom Catella-gruppen med bland annat tillgångsfinansiering av fastigheter.

Kommer ni att jobba med hållbarhetsfrågor även i fastighetssegmentet?

– Tanken är att ha en röd eller snarare grön tråd vad gäller energieffektivitet och hållbarhetsfrågor. Det är både mitt och ägarnas intresse. Även när det gäller fastigheter så kommer vi successivt att jobba med att energieffektivisera dem.

Hur skulle du beskriva er som hyresvärd?

– Vi är långsiktiga, lyhörda och anpassar oss efter det behov som finns. Vi för en nära dialog med hyresgästerna och har egen förvaltning för majoriteten av vårt bestånd.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration