Amring först in på NCC:s logistikområde

Perfekt läge, ett effektivare arbetssätt och en förbättrad arbetsmiljö.Det är parametrarna bakom däckgrossisten Amrings beslut att förlägga sitt 26 000 kvadratmeter stora logistikcentrum till NCC:s logistikområde i Göteborgs Hamn.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-02-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

När Amring flyttar in vid årsskiftet blir man först in på det 170 000 kvadratmeter stora området som NCC Property Development håller på att förvandla till ett modernt logistikområde.

Totalt kommer Amrings etablering att ta ungefär 50 000 kvadratmeter i anspråk, alltså nästan en tredjedel av ytan.

I dag har Amring flera olika lokaler runt om i Göteborgsområdet, framför allt i Backa, där huvudkontoret ligger, och i Kärra. Men sedan ett par år tillbaka har man tittat på att samlokalisera verksamheten.

– Vi har ett överhängande hot i form av Marieholmstunneln, som kan komma att byggas vid en av våra fastigheter. Det är en av anledningarna till att vi har kikat runt en del, säger Fredrik Lycke, marknadschef på Amring.

Var har ni haft tänkbara alternativ?


– I Göteborg och kranskommuner. Kungälv och Landvetter var två ställen vi tittade på.

Men valet föll alltså till slut på nybyggnation vid Göteborgs Hamn.

Fredrik Lycke ser flera stora fördelar med det här alternativet.

– Det är praktiskt för oss att ligga nära hamnen. Väldigt mycket av vårt gods kommer i containrar till hamnen. Det innebär också att det här är en miljövänlig lösning med kortare transporter.

– Arbetsmiljön för vår personal förbättras med nya lokaler. Lägesmässigt var också det här alternativet det som påverkade personalens resvägar minst.

– Att vi samlokaliserar innebär att vi kan effektivisera vårt arbetssätt. Vi har vuxit mycket de senaste åren och våra lokaler har inte varit optimala för vår verksamhet.

Artikelbild

Hela området omfattar 170 000 kvadratmeter. NCC tror att det tar mellan tre och fem år att fylla upp det.
Bild: Diakrit


En byggnad per år


De 26 000 kvadratmeterna ska inrymma både kontor, verkstad och lager för Amring.

– Vi har logistikhubbar i Strängnäs och Malmö, men huvudkontoret är här i Göteborg. Vi äger dessutom ett antal verkstäder runt om i landet, ett sätt för oss att komma nära slutkunderna.

NCC Property Development räknar med att det tar mellan tre och fem år att fylla hela logistikområdet.

– Det blir mellan tre och fem byggnader till, och vi räknar med en byggnad per år, säger Emil Engelbrektsson, fastighetsutvecklare på NCC Property Development.

Intresset för de kvarvarande ytorna är stort.

– Ja, och intresset har ökat ytterligare sedan vi skrev kontraktet med Amring.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration