Dokument

Planritning St Eriksgatan 121, plan 7, 488 kvm

Sankt Eriksgatan 121

Kontor, 488 m2, Stockholm, Vasastan

Trevligt kontor i klassisk fastighet vid Norrtull/Hagastaden - 488 kvm

Den lite putslustige skulle säga att Vin & Sprits gamla huvudkontor är berusande fina. Det gäller själva byggnaden, lokalerna, arkitekturen från 1923. Men också möjligheterna och läget. Grönstedska Palatset, även kallat Vinlagret, ligger där S:t Eriksgatan möter Norra Stationsgatan.
Läget valdes med omsorg för sin närhet till järnvägen, med tanke på vinet som kom lastade i tankar i på godsvagnar. Ser man till dagens framväxt av staden kan man konstatera att läget var valt med god framsynthet. I Hagastaden, där innerstan smälter ihop med Solna, utvecklas nya bostäder, kontor, näringsliv, forskning, utbildning service, kommunikation och parkmiljö för att göra Stockholm större. Nyktert uttryckt: Ett framtidsläge.
Inspirerande, vackert och funktionellt där gamla lokaler möter den nya tidens människor
med den nya tidens behov. En unik lokal med industrikänsla och modern planlösning där
öppet landskap, rumsindelning och konferensytor är smart och smakfullt planerade. Luftigt och ljust. Helhetsupplevelsen är det som gör dessa lokaler speciella. Att anlända från utsidan ger en känsla av vördnad, fascination och storslagenhet. När du väl är inne förändras upplever du hela sammanhanget: En modern, lustfylld miljö med inspirerande atmosfär signerad av nutid. En plats i historien som är väl lämpad för att skapa framtiden. Byggnaden är ”blåklassad” av Stockholms stadsmuseum, vilket innebär att det kulturhistoriska värdet anses motsvara fordringarna för byggnadsminne.
Norra Stationsgatan kommer att bli en av Stockholms mest intressanta och tillgängliga destinationer där Hagastaden möter Vasastaden. Ett tiotal fastighetsägare, exploatörer och Stockholms Stad utveckla nya och befintliga kvarter med fokus på matupplevelser, levande stråk och ett kvalitativt serviceutbud. Hagastaden utgör redan idag ett centrum för för Stockholm Life – life science-klustret i Stockholm-Uppsalaregionen. Här finns en lång tradition av ett nära samarbete mellan sjukvård, forskning och näringsliv.

Läs mer genom att surfa in på http://www.norrastationsgatan.se/, eller genom att klicka på länken här invid.

Omgivning

Hagastaden är en ny stadsdel under utveckling och är ett av Stockholms framtidsområden som redan attraherar både nya företag och boende. Här byggs både kontor, bostäder och akademi då området även är ett av Stockholms prioriterade Life Science områden. Samhällsservicen håller på att byggas ut och redan idag är området väletablerat med livsmedelsbutiker, gym, restauranger, caféer m.m.

Kommunikationer

E4:an löper som en pulsåder genom Hagastaden, men knappt märkbart eftersom den till
stora delar löper under mark. Den möjliggör biltransport i alla riktningar, såväl från norrort som söderort. Stadsbussar och flygbussar (till och från Arlanda) stannar utanför porten, Citybanan (som stod klar 2017) ligger 3 minuter bort där både pendel och tunnelbana finns. En framtida gul tunnelbanelinje kommer även växa fram vid Hagastadens centrum. Väljer du cykel eller annat transportmedel är närheten förbluffande och möjligheterna oändliga. Det finns dessutom ett garage i fastigheten med möjlighet att hyra egen p-plats.

Service

I direkt anslutning finns stora matbutiker, restauranger, ett flertal gym, caféer, Apotek och Systembolag. Några minuters promenad ger även tillgång till Vasastans hjärta med Odenplan och S:t Eriksplans hela utbud av butiker, banker och övrig service.

Kontakta Annonsör

Oscar Mörner
010-331 13 30
oscar.morner@novire.se

Kontakt

Oscar Mörner
Oscar Mörner
010-331 13 30

oscar.morner@novire.se

Novi Real Estate
Läs mer om Novi Real Estate och deras 91 lediga lokaler
novire.se

Skicka denna lokalen till e-post


Objektid: 301492