Järntorget 84

Kontor, 3893 m2, Stockholm

Nu finns en helt unik möjlighet att hyra ditt eget bankpalats.

Södra Bankohuset är sannolikt världens första, och därmed också äldsta, bankbyggnad. Den byggdes för Riksens Ständers bank, senare Sveriges riksbank. Den äldsta delen mot Järntorget stod klar 1680.

Huset är ritat av några av Sveriges främsta arkitekter genom tiderna Nicodemus Tessin den äldre, Nicodemus Tessin den yngre samt Carl Hårleman. Carl Michael Bellman arbetade här i fem år, innan han lyckades som skald. Nu står huset redo att ta emot en ny hyresgäst som önskar husera i denna fantastiska byggnad.

Våningsplanen inrymmer arbetsrum med plats för 2-6 personer, konferensrum, samtalsrum och loungeytor för umgänge eller informella möten. Den stenlagda entréhallen är som gjord för extravaganta bjudningar. Högt upp mot Järntorget finns den magnifika sessionssalen. Under huset finns källarvalv för förvaring eller samvaro.

Södra Bankohuset är något långt utöver det vanliga. Det upplevs bäst på plats.

Varmt välkommen!

PS. Vi tillhandahåller även videovisningar.

Södra Bankohuset ägs och förvaltas av Statens Fastighetsverk och förhyrs för närvarande av Embark Studios. Embark har inte längre behov av lokalerna, och har anlitat Cushman & Wakefield för att hitta en ny hyresgäst. Fastigheten är momsbefriad och hyran är mkt rimlig. Omgående tillträde möjligt.

Södra Bankohuset - eget 1600-talspalats i Gamla stan. Momsbefriad hyra med omgående tillträde!

Kommunikationer

Promenadavstånd om 5 min till t-bana Gamla Stan eller Slussen.
Promenadavstånd ca 15 min till Centralstationen och T-centralen med Arlanda Express, tunnelbana, pendeltåg och bussar.

Kontakta Annonsör

Ewa Hellströmer
0723232384
ewa.hellstromer@cushwake.com

Utvalda lokaler från Cushman & Wakefield