Kontakta annonsör Spara till senare Gatuvy Karta Alla bilder Skriv ut

Dokument

Österlånggatan 5

Butik, 75 - 235 m2, Stockholm, Gamla Stan

Möjlighet att hyra en unik butikslokal i gatuplan med egen entré från Österlånggatan vilket också ger god exponering. Lokalen har ett optomalt läge bara 60 meter från Slottsbacken.

Nytt hyresavtal direkt med fastighetsägaren och ingen nyckelpeng!

Hyra: 5000 kr/kvm/år + drifttillägg

Lokalen har ett svårslaget läge för den verksamhet som vill exponera sig mot den stora mängd människor, såväl turister som bofasta Stockholmare, som rör sig i Gamla stan.

Lokalen har senast nyttjats för kaféverksamhet, men fungerar lika väl som exempelvis butik, galleri, showroom eller kontor.

Lokalen kan slås ihop med de kontorslokaler om ca 160 kvm som finns i fastighetens gårdshus genom att bygga en interntrappa mellan våningsplanen och skapa en sammanhängande yta om ca 235 kvm.

Här finns perfekta förutsättningar att profilera sig och skapa en unik miljö i den sällsynta atmosfär som just Gamla stan erbjuder. Lokalen, belägen i ett hus från tidigt 1700-tal, är i gott skick med fint parkettgolv i de flesta ytorna och kan anpassas ytterligare för att passa en ny hyresgästs önskemål om representativa och funktionella lokaler.

I anslutning till lokalens entré och skyltfönster finns en större öppen butiksyta som använts som kafélokal med sittplatser för gästerna.

Från den öppna ytan leder en passage till lokalens inre delar där ytterligare butiksytor finns, och där dess mittersta delar har använts för kassa och serveringsdisk av kaféet.

I anslutning till denna yta finns två mindre rum, varav ett fungerat som förråd, medan det andra varit pentry/beredningskök.

Längst in i lokalen finns ytterligare ett långsmalt rum, som använts för sittplatser för kafégästerna. Detta rum ligger under de kontorslokaler om ca 160 kvm som finns i fastighetens gårdshus. Här finns det möjligheter att bygga en interntrappa mellan våningsplanen för att vid behov slå samman de båda lokalerna.

Omgivning

Österlånggatan är en av Gamla stans huvudgator och löper mellan Järntorget i söder och Slottsbacken i norr, precis intill fastigheten. Österlånggatan är ett populärt promenadstråk med genuin känsla och trafikeras frekvent av såväl turister som av Stockholmarna själva.

I kvarteren varvas boende med kontor, restauranger, kaféer och butiker med en mängd olika inriktningar. Mysighetsfaktorn i dessa delar av Gamla stan är skyhög och de som inte någon gång drömt om att en dag antingen få bo eller arbeta här torde vara lätträknade.

Kommunikationer

Kommunikationsplattformen är mycket god då Gamla stan ligger som ett nav, bokstavligen mitt i Stockholm.

Bil: Man tar sig enkelt till Gamla stan från såväl Norrmalm som Södermalm via Munkbroleden, samt till Norrmalm via Skeppsbron som löper strax intill fastigheten.

T-bana: Såväl Gamla stans, som Kungsträdgårdens tunnelbanestationer ligger inom promenadavstånd från fastigheten. Till Slussens t-banestation (med bussar till Nacka & Värmdö) är det endast drygt 600 meters gångväg.

Buss: Ett flertal busslinjer trafikerar dagligen Gamla stan, som har ett flertal hållplatser på bekvämt avstånd från fastigheten. Hållplats Slottsbacken ligger endast ca 80 meter från fastigheten och trafikeras av stombusslinje 2 (Sofia - Slussen - Norrmalmstorg - Stureplan - Odenplan - Norrtull), och linjerna 55, 57 och 76, samt nattbussarna 96, 191, 192, 193, 194 och 195.

Vid Munkbroleden ligger även hållplatserna Mälartorget och Kornhamnstorg som trafikeras av stombusslinje 3 (Karolinska sjukhuset - S:t Eriksplan - Fridhemsplan - Tegelbacken - Slussen - Skanstull - Södersjukhuset), samt linje 53 (Karolinska institutet - Odenplan - Centralen - Slussen - Henriksdalsberget),

Cykel: De båda breda cykelbanorna vid Munkbroleden och Skeppsbron ligger bara några tramptag från fastigheten, vilket ger utmärkta förutsättningar för cykelpendlare.

Båt: Förutom Djurgårdsfärjorna som går från Skeppsbron så anlöper även SL:s pendlarfärjor mellan Klara Mälarstrand, Kungsholmstorg, Söder Mälarstarnd intilliggande Riddarholmen.

Service

I Gamla stan finns det mycket gott om restauranger och kaféer att välja på, med ett brett utbud för alla smaker och stilar. Allt från hämtluncher från foodtrucks till affärsluncher hos de välrenommerade krögarna i de intilliggande kvarteren.

Hela Gamla stan har gott om butiker som erbjuder ett brett serviceutbud, utöver Västerlånggatans traditionella souvenirbutiker. Vid Kornhamnstorg finns t.ex. Post, Pressbyrå, optiker, cykelbutik/verkstad, optiker, frisör, bank, skoaffär, och två mataffärer (Munkbrohallen och Coop Nära).

I Gamla stan finns även ett flertal hotell, konferensanläggningar och festvåningar, som alla erbjuder sina tjänster till företag med kunder och långväga besökare.

Övrigt

Det går utmärkt att ta bilen till Gamla stan, då parkering finns på de större parkeringsplatserna på Mälartorget, Riddarholmen och Skeppsbrokajen, samt i p-huset på Slottsbacken alldeles nära fastigheten, där det även finns laddstationer för elbilar samt cykelgarage.


Kontakta annonsör
Ulrica Sjölund
070-6568014
Mobil:
ulrica.sjolund@nordicpm.se


Kontakt

Ulrica Sjölund Ulrica Sjölund
070-6568014
Mobil:

ulrica.sjolund@nordicpm.se

Fler lokaler för kontakt


Nordic PM

Läs mer om Nordic PM och deras 39 lediga lokaler

www.nordicpm.se


Skicka denna lokalen till e-post


Objektid: 288992

Nordic PM

Utvalda lokaler från Nordic PM i Gamla Stan


Liknande lediga lokaler i Gamla Stan


Hittade du inte rätt lokal?
Skapa en gratis lokalsökning som skickas ut till
hundratals fastighetsägare och uthyrare.

Skapa lokalsökning