Kontakta annonsör Spara till senare Gatuvy Karta Alla bilder Skriv ut

Postgatan 16

Butik, 300 m2, Göteborg, Nordstan

Har du en restaurangverksamhet med fokus på hållbarhet? Den lediga lokalen är 300 kvm och ligger på första våningen på Postgatan 16.

Här kan gästerna blicka ut mot en innergård på ena sidan och anrika Kvarteret Högvakten på andra sidan. Längre ner på Postgatan hittar du bland annat Kronhuset & Kronhusbodarna. Där finns café, galleri och butiker där du som besökare erbjuds antikviteter, choklad och nytillverkad design som du köper direkt av lokala konsthantverkare med egna verkstäder.

När Göteborgs grundades för snart 400 år sedan låg stadens centrum här i Västra Nordstan. I området hittar du i dag några av stadens äldsta och mest anrika byggnader. Från Kronhuset & Kronhusbodarna, Börsen och Rådhuset till Sahlgrenska Huset och Ostindiska Huset.

Huset på Postgatan 16 byggdes vid sekelskiftet 1900 när gatan var det stora emigrantstråket med migrantagenturer, hotell, krogar och butiker. Här passerade hundratusentals svenskar för att ta sig till Amerikabåtarna vid Packhusplatsen.

Som en del av Göteborgs 400-årsjubileum har Higab inlett ett omfattande utvecklingsarbete av stadsdelen Västra Nordstan utifrån hållbarhet, innovation och tradition. Målsättningen är att verksamheternas utbud ska präglas av ett hållbarhetstänk och på så sätt vara en kontrast och ett komplement till utbudet i köpcentret i Östra Nordstan.

Har du en restaurangverksamhet som stämmer in på det? Hör då gärna av dig till oss!

Omgivning

Postgatan sträcker sig genom Västra Nordstan, området där Göteborg grundades. Platsen är omgiven av Stora Hamnkanalen, Nordstan, Lilla Bommen och Packhusplatsen.

Planlösning

Restauranglokal om 300 kvm på plan 1.

Kommunikationer

Ett stenkast från Postgatan ligger knutpunkten Brunnsparken och Göteborgs centralstation. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i närliggande köpcentret Nordstan.

Service

Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger köpcentret Nordstan och centrala gatustråk med butiker och restauranger.


Kontakta annonsör
Martin Borgman
031-368 53 82
martin.borgman@higab.se
Jessica Säfström
031-368 53 96
jessica.safstrom@higab.se


Kontakt

Martin Borgman Martin Borgman
031-368 53 82

martin.borgman@higab.se

Fler lokaler för kontakt

Jessica Säfström Jessica Säfström
031-368 53 96

jessica.safstrom@higab.se

Fler lokaler för kontakt


Higab

Läs mer om Higab och deras 16 lediga lokaler

www.higab.se


Skicka denna lokalen till e-post


Objektid: 295007

Higab

Utvalda lokaler från Higab i NordstanLiknande lediga lokaler i Nordstan

Hittade du inte rätt lokal?
Skapa en gratis lokalsökning som skickas ut till
hundratals fastighetsägare och uthyrare.

Skapa lokalsökning