Unika möjligheter i Rollsbo

Med 330 000 kvadratmeter ny industrimark erbjuds från 2020 nya möjligheter för etablering i lättillgängliga Rollsbo. – Rollsbo är ett välkänt och inarbetat industriområde i ett bra läge, säger Mats Berntsson, vd för Ytterbygg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-28 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

År 2020 är tanken att det ska finnas byggklara tomter i Rollsbo Västerhöjd.
Bild: Ramböll


Kungälvsbolaget Ytterbygg startade sin verksamhet för cirka 40 år ­sedan och i dag finns ungefär 40 procent av bolagets fastigheter i just Kungälv och Rollsbo.

– Vår affärsmodell är att vi köper mark där vi sedan bygger och hyr ut. Vi är ett 30-tal anställda och bygger ungefär 4 000–6 000 kvadratmeter per år, säger Mats Berntsson.

Utvecklingen av det nya projektet, som har fått namnet Rollsbo Västerhöjd, innebär 33 hektar med ny industrimark. Ytterbygg äger marken tillsammans med kommunala Bokab, där Ytterbyggs andel utgörs av lite mer än hälften av ytan. På Bokabs del kommer marken att säljas, medan Ytterbygg själva kommer att bygga och hyra ut på sin del.

Klart 2020


Målsättningen är att det ska finnas byggklara tomter till år 2020.

– Vi har i dagsläget företag som är intresserade både av markköp och av att hyra nya lokaler. Det här kan vara passande etablering för bland annat verksamheter som arbetar med någon typ av service eller handel som också behöver tillgång till lite större ytor för exempelvis uppställning av olika typer av gods.
Artikelbild

Mats Berntsson.
Bild: Ytterbygg


Enligt Mats Berntsson börjar den byggbara marken i Rollsbo i dag att ta slut – vilket också är anledningen till att det nu skapas mer mark för etableringar.

– Rollsbo är ett av de största industriområdena i regionen och är attraktivt dels på grund av sin storlek, men även för sitt lättillgängliga läge vid E6:an. Det är också nära till E45:an – du behöver inte ge dig in i köer eller passera vägtullar, säger Mats Berntsson.

Marken erbjuder förutsättningar som är ganska unika i regionen.

– Det här området kommer att hamna på berg, vilket ger möjlighet för större och tyngre verksamhet. Den möjligheten finns inte på så många andra ställen runt om i Göteborgsregionen, där det för det mesta är mycket lera i marken, förklarar Mats Berntsson.

Vad finns det annars för fördelar med att etablera sig här?


– Rollsbo är ett välkänt och inarbetat industriområde som de flesta i regionen känner till. Dessutom händer det mycket i Kungälv överlag med exempelvis Kongahälla Shopping, det nya resecentret och ett stort tillskott av bostäder. Staden växer åt flera håll, vilket är fördelaktigt för de hyresgäster som väljer att etablera sig i området.

Ytterbygg har precis anpassat nya lokaler för Jula, som öppnar sin nya butik i Rollsbo i maj.

– I den befintliga, etablerade delen av Rollsbo är det överlag lite mer fokus på handel med aktörer som Byggmax, Ahlsell och Jula. Den nya marken som kommer till behövs för de som inte har samma behov av skyltläge, avslutar Mats Berntsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration