Kontakta annonsör Spara till senare Gatuvy Karta Alla bilder Skriv ut

Dokument

Lilla Waterloogatan

Övrigt, 1500 m2, Göteborg, Gamlestaden

Vi söker kreativa verksamheter, gärna med inriktning på mat och dryck, till Slakthuset i Gamlestaden. Lokalen består av 2 våningsplan, är 300–1500 kvm.

Tillsammans med flera andra fastighetsägare har Higab inlett ett arbete med att utveckla Slakthusområdet till en värdeskapande del av ett växande Göteborg. Målet är en destination som är långsiktigt hållbar och attraktiv för människor att besöka och med en egen identitet grundad i områdets historia och DNA – mat och matproduktion.

Under tiden som det långsiktiga arbetet pågår vill vi skapa utrymme för kreativa verksamheter i Slakthusområdet.

När Slakthuset invigdes av Oscar II 1905 blev det Sveriges andra kommunala slakthus efter Malmö. Anläggningen omfattade då cirka 83 000 kvadratmeter och bestod av slakthallar, marknadshallar, administrationslokaler, bostäder och restaurang. Området hade också en egen järnväg som gick in till centrala Göteborg. Karaktäristiskt för Slakthuset är det 23 meter höga kyltornet och den närliggande 30 meter höga skorstenen som hörde till områdets ångpanne- och maskinhus.

Anläggningen var i bruk som slakthus fram till 1968 och därefter har annan typ av kötthantering tagit över. I dag finns det både kontor och lokaler för livsmedelsindustri i slakthusområdet, bland annat mikrobryggeri och fisk- och grönsaksodling.

Omgivning

Slakthuset ligger intill knutpunkten Gamlestads torg och Marieholmsleden. I närheten flyter både Göta Älv och Säveån förbi.

Kommunikationer

Närmsta hållplats är knutpunkten Gamlestads torg. Här passerar spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11. Även bussar och tåg går förbi hållplatsen. I Slakthusområdet finns också parkeringsmöjligheter. I anslutning till området ligger både Marieholmsleden och Gamlestadsvägen.

Service

Det finns flera restauranger i Slakthusområdet och ett stenkast bort ligger Gamlestads torg med restauranger, caféer, bageri, gym och vårdcentral. På kort promenadavstånd finns också SKFs lokaler och centrala gator i Gamlestaden med butiker, restauranger, caféer och annan service.


Kontakta annonsör
Maja Johansson
031-368 53 47
maja.johansson@higab.se


Kontakt

Maja Johansson Maja Johansson
031-368 53 47

maja.johansson@higab.se

Fler lokaler för kontakt


Higab

Läs mer om Higab och deras 13 lediga lokaler

www.higab.se


Skicka denna lokalen till e-post


Objektid: 295970

Higab

Utvalda lokaler från Higab i Gamlestaden


Liknande lediga lokaler i Gamlestaden

Hittade du inte rätt lokal?
Skapa en gratis lokalsökning som skickas ut till
hundratals fastighetsägare och uthyrare.

Skapa lokalsökning