SEB vann Sveriges Snyggaste Kontor

SEB har landets snyggaste kontor 2017. Det stod klart sedan storbanken fick ta emot utmärkelsen på Grand Hotel i Stockholm i samband med Stora Kontorsdagen den 9 november.

Skriven av Nicklas Tollesson 2017-12-18 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

SEB:s kontor i Arenastaden är över 70 000 kvadratmeter stort.
Bild: André Pihl


Viveka Hirdman-Ryrberg från SEB och Sara Helder från Wingårdhs fick ta emot förstapriset – ett konstverk från Moderna Samlare, värt en halv miljon kronor som får pryda kontoret i ett år.

– Det här betyder jättemycket för oss. Vårt nya kontor har verkligen blivit den samlingsplats vi ville ha, medarbetarna kommer till jobbet med ett leende på läpparna. Vi har investerat mycket i det här projektet och det här priset är ytterligare ett bevis på att vi har satsat rätt, säger Viveka Hirdman-Ryrberg.

– Det här är det största inredningsuppdraget vi har haft hittills, kanske det största vi någonsin kommer att göra. Det har blivit jättebra, mycket tack vare ett gott samarbete med SEB, Fabege och många andra, fyller Sara Helder i.

86 nominerade kontor


Sammanlagt nominerades 86 kontor till årets tävling, som avgjordes av svenska folket via en webbomröstning.

SEB:s nybyggda kontorshus i Arenastaden i Solna – ägt av Fabege – rymmer 4 500 medarbetare. I maj flyttade 2 500 in och resterande flyttar in till våren. Ytan är 72 200 kvadratmeter, vilket innebär att detta är Sveriges största nybyggda kontorshus. Wingårdhs har ritat inredningen till de tre huskropparna som kontoret består av.
Artikelbild

Viveka Hirdman-Ryrberg på SEB och Sara Helder på Wingårdhs.
Bild: Nicklas Tollesson


Byggnaderna rymmer fyra atrier och det är från dem all kommunikation utgår från. Varje atrium har sin specifika funktion: det första ska uppmuntra till spontana möten, det andra till flexibla sammankomster, det tredje har en vardagsrumskaraktär och det fjärde fungerar som ett öppet alternativ till den egna arbetsplatsen.

Drygt 600 mötesrum


Varje atrium har sitt specifika tema; det största huset är urbant med återhållna färger, kalkstensgolv och slitstarka material. De andra två byggnaderna står i kontrast till den första med sin hemkänsla- respektive arbetsplatsfokus. Dessa hus har trägolv, brokigare mönster och starka kulörer med utgångspunkt från SEB:s brand colors.

Byggnaderna har drygt 600 mötesrum vars färger skiftar från mörkt till ljust och möblerna erbjuder en stor variation av sittande och möten. För större sammankomster finns hörsalen i den mittersta byggnaden som rymmer cirka 200 åhörare. För att släppa in ljus till salen så finns det fyra glasade öppningar alla försedda med täta, vridbara trälameller som låter ljuset från de omkringliggande atrierna flöda in. På plan sju är alla byggnader sammanlänkade med en takterrass med ett glasat orangeri som mittpunkt.

Övriga finalister i Sveriges Snyggaste Kontor var Important Looking Pirates, ett av Skandinaviens mest framgångsrika företag inom postproduktion och visuella effekter, vars kontor ligger på Norra Riddarholmshamnen i Stockholm och har ritats av HOW Arkitekter och Malmö FF, Sveriges för närvarande mest framgångsrika fotbollsklubb. Deras kontor ligger i Swedbank Stadion i Malmö, arkitekt och projektledare var Rumrum.

Fastighetssverige och Lokalnytt genomförde Sveriges Snyggaste Kontor för sjunde gången. Castellum var prissponsor.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration